Cem Bölükbaşı bu hafta sonu Sportsland SUGO Pisti’nde yarışacak

Açık tekerli yarış serilerinde dünyanın en hızlı şampiyonalarından Super Formula’da Türkiye'yi temsil eden Cem Bölükbaşı, bu hafta sonu Japonya’daki Sportsland SUGO Pisti’nde yarışa çıkacak.

165 kez okundu.
Cem Bölükbaşı bu hafta sonu Sportsland SUGO Pisti’nde yarışacak Advert

Espordaki başarılarının ardından açık tekerli yarış serilerine geçen ve 2022 senesinde Formula 2’ye kadar yükselerek Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Cem Bölükbaşı, Super Formula serisindeki beşinci yarışına bu hafta sonu çıkacak. Super Formula’daki ilk sezonunda istikrarlı bir performans sergileyen Cem Bölükbaşı’nın 5 puanı bulunuyor.

GM Grand Prix pilotu Cem Bölükbaşı’nın Sportsland SUGO Pisti’nde çıkacağı sezonun beşinci yarış hafta sonu, 16 Haziran Cumartesi günü sabaha karşı saat 03.10 ile 04.40’te gerçekleştirilecek Antrenman Seansı ile başlayacak. Sıralama Turları ise aynı gün saat 08.00’da düzenlenecek.

Sezonun beşinci yarışının koşulacağı yarış günü ise 17 Haziran Pazar sabahı, 03:55 – 04:25 saatleri arasında yapılacak ikinci Antrenman Seansıyla başlayacak. 51 turdan oluşacak büyük yarış ise 08:30’da düzenlenecek.

Bölükbaşı “Japonya’da ülkemizi temsil etmekte kararlıyım”

Bu sezon serideki beşinci yarışına çıkacak olan Cem Bölükbaşı, hazırlıklarını tamamladığını ve hedefinin Sıralama Turları’nda iyi bir derece elde ederek yarışa ön sıralardan başlamak olduğunu belirtti. Bölükbaşı “Super Formula’daki ilk sezonumda şu an 5 puanım bulunuyor ve hedefim çaylak dönemimde daha fazla puan elde ederek hem klasmanda üst sıralara çıkmak hem de daha fazla deneyim kazanarak gelecek başarılar için iyi bir zemin oluşturmak. Bu uzun bir yolculuk ve bu basamakları emin adımlarla tırmanmakta, böylesine önemli bir seride ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekte kararlıyım. Japonya’nın ülkemizle olan bağı çok eskilere dayanıyor ve ben de burada Türkiye’yi onlara göstermekten mutluluk duyuyorum. Örneğin son olarak aracımıza #GoTürkiye logosunu ekledik. Ülkemizin bir turizm markası olma yolunda umarım takımımla birlikte benim de katkım olur. Bu vesileyle GoTürkiye, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOSFED başta olmak üzere tüm destekçi marka ve kurumlarımıza da bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Pistin 50 yıla yaklaşan tarihi bulunuyor

Super Formula’nın yanı sıra 50 yıla yaklaşan tarihinde çeşitli otomobil ve motosiklet yarış serilerine de ev sahipliği yapmış olan Sportsland SUGO Pisti; 2,1 milyon kilometrekare alan üzerine kurulu dev bir tesis. Çeşitli yeniliklerin haricinde uzun bir süredir 3,7 kilometreden oluşan pistte farklı özelliklere sahip 13 viraj bulunuyor.

Cem Bölükbaşı’na Türkiye’den yoğun destek var

Ana sponsorları Borusan Otomotiv, ZES (Zorlu Energy Solutions), Kuzu Grup ve TEM Agency yanı sıra Mavi, Rixos Hotels, CK Architecture, Gentaş Kimya Neogen, MESA Holding ve Çınar Rugs desteğiyle Super Formula’da yer alan milli sporcuyu GoTürkiye, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) da destekliyor.

Hibya Haber Ajansı

Cem Bölükbaşı bu hafta sonu Sportsland SUGO Pisti’nde yarışacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum