Urfa'ya 'Şanlı' Ünvanı Verilişinin 39. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Urfa şehri, 1984 yılında "Şanlıurfa" olarak adlandırılmıştı. Bu değişikliğin üzerinden 39 yıl geçti ve bu önemli tarih çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

1970 kez okundu.
Urfa'ya 'Şanlı' Ünvanı Verilişinin 39. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak Advert

Urfa şehri, 1984 yılında " Şanlıurfa" olarak adlandırılmıştı. Bu değişikliğin üzerinden 39 yıl geçti ve bu önemli tarih çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Şanlıurfa’ya Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Şanlı' unvanının verilişinin 39. Yıl dönümü düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

ŞANLIURFA’YA “ŞANLI” ÜNVANI VERİLİŞİNİN 39’UNCU YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ŞANLIURFA DÜZENLENECEK ETKİNLİK VE KUTLAMA PROGRAMI

22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 10:00'da Osmanbey Yeni Şehitlik Alanı'nda çelenk sunma töreni düzenlenecek. Aynı gün saat 14:00'te Milli Eğitim Konferans Salonu'nda ise Urfa'ya "Şanlı" unvanının verilişinin tarihsel süreci konulu sunum yapılacak, şiirler okunacak ve kahramanlık türküleri seslendirilecek. Akşam saatlerinde ise Karaköprü Fuar Merkezi önünde Urfa Ahengi Müzik Dinletisi ve Yavuz Bingöl konseri gerçekleştirilecek.


Urfa Valisi, "Urfa'nın Şanlıurfa olarak adlandırılması, şehrin tarihi ve kültürel birikimine katkı sağlamıştır. Bu önemli tarihi kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz ve tüm halkımızı bu etkinliklere davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.


 

# dönümü Urfa'ya 'Şanlı' Ünvanı Verilişinin 39. Yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak # SON DAKİKA | Tarafından DAKİKA | Urfa Türkiye Şanlıurfa 2023 nedeniyle
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum