Kıymetlilere Powell darbesi

Altın dünkü seansı kayıpla tamamlamasıyla birlikte üst üste dördüncü seansı da kırmızıda kapatmış oldu. 1936 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans içerisinde hali hazırda satıcılı seyrederken bir darbe de FED başkanı Jerome Powell’den geldi.

176 kez okundu.
Kıymetlilere Powell darbesi Advert

Altın dünkü seansı kayıpla tamamlamasıyla birlikte üst üste dördüncü seansı da kırmızıda kapatmış oldu. 1936 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans içerisinde hali hazırda satıcılı seyrederken bir darbe de FED başkanı Jerome Powell’den geldi. Powell ABD temsilciler meclisinde yaptığı konuşmada şahin tutumunu sürdürerek bu yıl bitmeden faiz artırımına devam edeceklerini ve enflasyonda yüzde 2’ye bağlılığına devam edeceklerini vurguladı. Başkanın şahin söylemleri altına baskı altına alırken, 1919 dolar/onsla son üç ayın en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanma çabalayarak 1932 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışını yaparak yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş dünkü seansta altına kıyasla satıcılı bir günü geride bırakırken, 23 dolar/ons psikolojik desteğini kırdığı bir seansı geride bıraktı. 23,15 dolar/ons seviyesinde güne başlayan beyaz maden, 22,65 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,1 kayıpla günü tamamladı.

 

Platin de satıcılı seyirden payını düşeni alırken son üç ayın en düşük seviyesine kadar geri çekildiği bir günü geride bıraktı. 964 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 945 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışı yaparak yüzde 1,9 kayıpla günü tamamladı.

 

Paladyum seansın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıkarken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla tamamladı. 1379 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1344 dolar/ons seviyesinden günü tamamlarken yüzde 2,5 kayıpla günü tamamladı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı

Kıymetlilere Powell darbesi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum