Urfa esnafı: Her yıl işler daha kötüye gidiyor

Şanlıurfa - Bu yıl bayram alışverişinden umduğunu bulamayan urfa esnafları, Pirsus katliamından sonra yarı yarıya düşen işlerin savaş konsepti ile birlikte bittiğini belirterek, "Her geçen yıl işler daha kötü oluyor" dedi.

1178 kez okundu.
Urfa esnafı: Her yıl işler daha kötüye gidiyor Advert

Urfa’da etkili olan sıcaklıklara rağmen bayram alışverişi için sokağa çıkan ne yurttaş nede tezgah açan esnaf, umduğunu bulamadı. Şeker tezgahları ve dükkanların ilgi görmesine rağmen esnaf önceki bayramlara oranla işlerin durgunluğundan şikayet etti. Maddi durumu kötü olan kent sakinlerinin tercih ettiği alış veriş merkezlerinden olan Yıldız Meydanı'nda hazırladıkları renkli şeker tezgahları ve renkli kıyafet vitrinleri ile müşteri bekleyen işletmeler, durumdan rahatsız.

 

'Suruç katliamı işleri yarı yarıya düşürdü'

 

Meydanda renga renk şeker ve lokumlar ile süslediği tezgahının başında müşteri bekleyenlerden biri olan Uğur Esmeray, alış verişteki düşüşe dikkat çekerek, yurttaşların daha fiyatlarını sorup uzaklaştığını kaydetti. Bunda yaşanan savaşın etkili olduğunu söyleyen Esmeray, "İşler geçen seneye göre çok düşük. Suruç patlamasından sonra iş yarı yarıya düştü. Kiramızı bile zor çıkarıyoruz. Evimize ekmeği zor götürüyoruz. Allah sonunu hayır etsin" dedi.

 

'Her geçen yıl daha kötüye gidiyor'

 

Geçen bayram ile bu bayram arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden 15 yıllık kuru kahveci Muhammet Uçar da, "Geçen bayramda sizinle konuştuğumuz bu saatlerde başımızı kaşıyamıyorduk. Bu bayram gördüğünüz gibi savaştan, operasyonlardan dolayı işlerimiz iyi değil. Geçen sene bunun iki üç katı satışımız vardı. Ondan önceki yıl daha iyiydi. Her geçen yıl işler daha kötü oluyor" diyerek tepki gösterdi.

 

(diha)

 

Urfa esnafı: Her yıl işler daha kötüye gidiyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum