Obama: Bölünmedik

ABD Başkanı Barack Obama, “ABD bölünmedi. Ülkede müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960'lardaki duruma dönüldüğü doğru değil” dedi.

1034 kez okundu.
Obama: Bölünmedik Advert

ABD Başkanı Barack Obama, Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin sona ermesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

 

Dallas kentinde Perşembe gecesi 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Obama, "Saldırıda öldürülenlerin aileleri ve ABD için zor bir haftaydı. Amerika düşünüldüğü gibi bölünmüş bir ülke değil" ifadesini kullandı.

 

Bütün ABD’lilerin “affedilemez” saldırılardan üzüntü duyduğunu ifade eden Obama, “Dallas'taki saldırıları düzenleyen çıldırmış bir kişi ve onun gibilerin hareketleri ABD'yi, Afrika kökenli Amerikalıları ve Amerikalı Müslümanları temsil etmiyor” diye konuştu.

 

"ABD'de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960'lardaki duruma dönüldüğü doğru değil” diyen Obama, silah kontrolü konusunda ise harekete geçilmesi çağrısını yineledi.

 

Obama, güvenlik, insani ve siyasi alanda son yıllarda yaşanan krizlere ve ABD, Kanada, Fransa, Belçika ve Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarına da dikkati çekti.(rudaw

)

 

 

Obama: Bölünmedik
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum