Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda 30 yeni ürün sergileniyor

2023 Dünya Yapay Zekâ Konferansı (WAIC) Shanghai kentinde başladı. Konferansa, 4 Turing Ödülü sahibi dâhil olmak üzere bin 400’den fazla yurt içi ve yurt dışından seçkin akademisyen, girişimci ve uluslararası örgütlerin temsilcileri katılıyor.

188 kez okundu.
Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda 30 yeni ürün sergileniyor Advert

2023 Dünya Yapay Zekâ Konferansı (WAIC) Shanghai kentinde başladı. Konferansa, 4 Turing Ödülü sahibi dâhil olmak üzere bin 400’den fazla yurt içi ve yurt dışından seçkin akademisyen, girişimci ve uluslararası örgütlerin temsilcileri katılıyor. Konferans kapsamında düzenlenen sergiler, temel teknoloji, akıllı terminal, uygulama güçlendirme ve en son teknoloji konulu dört bölümden oluşuyor. Büyük modeller, çipler, robotlar, akıllı sürüş ve diğer alanlardaki 30’dan fazla yeni ürün sergileniyor.

Konferans kapsamında 2022 Küresel Yapay Zekâ İnovasyon Endeksi Raporu da açıklandı. Raporda Çin’in yapay zekânın gelişmesinde büyük başarılar elde ettiği, yapay zekâ inovasyon endeksi açısından Çin’in son üç yılda dünyada ikinci sırada bulunduğu, vasıflı eleman, eğitim, patent sayısı alanlarında ilerlemeler kaydettiği, ancak temel kaynak inşasının seviyesinin daha da yükseltilmesi beklendiği belirtildi.

Çin’de yapay zekânın endüstrileşme sürecinin hızlandırıldığı kaydedilen rapor, bu alandaki işletmelerin sayısının 2021 yılına göre yüzde 25, çalışan sayısının da yüzde 53 arttığını gösteriyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda 30 yeni ürün sergileniyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum