Şanlıurfa’da çiftçiler DEDAŞ’ı protesto etti: İpekyol'nu trafiğe kapattı

(RHA Ajans/RHA)-Şanlıurfa'da, elektrik kesintileri nedeniyle arazilerini sulayamadıkları için ekinlerinin kuruduğunu ileri süren bir grup çiftçi, Şanlıurfa -Mardin İpek yolunu trafiğe kapattı.

1886 kez okundu.
Şanlıurfa’da çiftçiler DEDAŞ’ı protesto etti: İpekyol'nu trafiğe kapattı Advert

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşanan sürekli elektrik kesintileri nedeniyle bölgedeki köylüler isyan bayrağını çekti. Çiftçiler, elektrik kesintilerine karşı bir protesto eylemi düzenleyerek Şanlıurfa-Mardin kara yolunu trafiğe kapattı. Dicle elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ'ı hedef alan çiftçiler, lastik yakarak tepkilerini gösterdiler.

Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan köylüler, günlerdir elektrik sorununa çözüm bulunması için yetkililer ile görüşmek için girişimde bulunduklarını söyledi Ancak DEDAŞ'ın taleplerine duyarsız kaldığını iddia ettiler.

Elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını isteyen bölge çiftçisi DEDAŞ'I Protesto etmek ve seslerini duyurmak için Şanlıurfa-Mardin yolunu trafiğe kapattı.

Yaklaşık bir saat eylem yapan grup, jandarma ekiplerinin ikna etmesi sonucu eylemlerine son vererek yolu tekrar trafiğe açtı.

Eylem nedeniyle kapanan yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum