Ülkede yaşanan darbe girişiminin ardından Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak kınama mesajı yayımlayarak “Gün demokrasiden yana olma günüdür” dedi.

 

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD),  Türkiye'nin refahını arttırmak için dünya genelinde yoğun bir çaba içerisinde olan basın mensupları olarak demokrasi karşıtı her türlü girişime karşı olduklarını ifade eden ŞUÇGAD Başkanı Gülebak, “Darbelerden medet ummak büyük bir yanlışlıktır. Daha önceki deneyimlerden de teyit edildiği üzere, hiçbir şeye çözüm getirmeyen bu girişimler, tam tersi sorunları daha da ağırlaştırmaktadır. Bu kapsamda, geçen yüzyılda kaldığını düşündüğümüz darbe anlayışlarının günümüzde ortaya çıkması gerçekten bir şok etkisi yaratmıştır. Diğer taraftan darbe girişiminin önlenerek başarısız olması ülkemiz için olağanüstü bir kazanç olmuştur” dedi.

 

Darbe girişiminin vatana ihanet olduğunu vurgulayan Gülebak, " Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir" ifadelerini kullandı.

Yurtta barış hedefinin ancak demokratik rejim ile mümkün olacağına değinen Başkan Gülebak, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Yurtta barış hedefinin ancak demokratik rejim ile mümkün olacağı açıktır. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde, demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmamız gerekmektedir. Gün demokrasiden yana olma günüdür.”