Mayıs’23 ödemeler dengesi

Senenin ilk beş ayındaki ‘Cari Açık’ miktarı; 37 Milyar 696 Milyon Dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz senenin ilk beş ayındaki ‘Cari Açık’ miktarı; 26 Milyar 140 Milyon Dolar olarak gerçekleşmişti.

148 kez okundu.
Mayıs’23 ödemeler dengesi Advert

  • İç tarafta TCMB tarafından bugün açıklanan Mayıs ayı Ödemeler Dengesi verileri çerçevesinde, manşet veri olarak takip edilen ‘Cari İşlemler Dengesi’nde; 7 Milyar 933 Milyon Dolarlık açık verildi. Verinin alt kırılımlarında; 10 Milyar 480 Milyon Dolar açık veren Mal Ticaret Dengesi yine önemli rol oynarken, Hizmetler Dengesinde ise 3 Milyar 858 Milyon Dolarlık fazlalık verildi.

 

  • Senenin ilk beş ayındaki ‘Cari Açık’ miktarı; 37 Milyar 696 Milyon Dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz senenin ilk beş ayındaki ‘Cari Açık’ miktarı; 26 Milyar 140 Milyon Dolar olarak gerçekleşmişti.

 

 

  • Mayıs ayı Ödemeler Dengesi eşitliğinde, Cari İşlemler Dengesinin dışındaki diğer kalemlere göz attığımızda; Sermaye Hesabı 16 Milyon Dolar ve Net Hata Noksan 7 Milyar 405 Milyon Dolar açık verirken, Finans Hesabı ise 1 Milyar 224 Milyon Dolar fazla verdi ve böylece ‘Genel Denge’ tutarı; +16 Milyar 578 Milyon ABD Doları oldu.

 

Kısa Not: 2023 Mayıs ayı Cari İşlemler Dengesinde; beklentilerin bir miktar üzerinde açık verildi. Haziran ayı verisinde; özellikle ithalat rakamındaki sert azalma kaynaklı ‘mal ticaret dengesinde’ görece düşük açık bekliyoruz. Buna karşın; hizmet gelirlerinde Turizm sezonunun etkisiyle beklenen artışla da, -500/+500 Milyon Dolar bandında bir cari denge miktarı oluşabileceğini beklemekteyiz.

 

https://www.galatamenkul.com/mmr/mayis-ayi-odemeler-dengesi/

Kaynak Galata Menkul Değerler

Hibya Haber Ajansı

Mayıs’23 ödemeler dengesi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum