Haliliye'deki derede tehlikeli durum: İlla birileri mi ölsün?

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde açıkta bulunan yüksek gerilim kablosu tehlike saçıyor..

2040 kez okundu.
Haliliye'deki derede tehlikeli durum: İlla birileri mi ölsün? Advert

 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde açıkta bulunan yüksek gerilim kablosu tehlike saçıyor..

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Sinekli Mahallesi 11 Nisan Stadı yanından geçen Dere'nin genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan tehlike alarm veriyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen bu çalışmalarda, dere üzerinden geçen yüksek gerilim kablolarının tedbirsizce bırakılması nedeniyle olası risklerin arttığı belirtiliyor.
Dere kenarında gelişen hurdacılık faaliyetleri de olan derenin üzerinden geçen gerilim hattı, bölgedeki vatandaşları endişelendiriyor.

NEDEN TEDBİR ALINMIYOR?

Yapılan eleştiriler arasında, yetkililerin duruma gereken önemi vermediği ve tedbir almadığı vurgulanıyor. Vatandaşlar, uzun süren genişletme çalışmalarının bir an önce tamamlanması için Şanlıurfa Valiliği'ne çağrı yaparak, "İlla birilerinin burada yüksek gerilim hattından ölmesi mi gerekiyor?" şeklinde tepkilerini dile getiriyor. Özellikle çevrede yaşayanlar, bu durumun insan hayatını riske attığını düşünerek işin ciddiyetini vurguluyor.


DSİ yetkililerinin yapılan dere çalışmalarında güvenlik önlemlerinin alınmadığı öne sürüldü. Ancak vatandaşlar,açıkta bulunan yüksek gerilim hattı etrafında önlem alınmadığı gibi çevredeki hurdacıların da buna erişim sağladığını ileri sürdü. Dere genişletme çalışmalarının gecikmesi ve tedbir alınmaması durumunda, tehlikenin daha da büyüyeceği endişesi dile getiriliyor.

ŞİKAYETLER NEDEN DİKKATE ALINMADI

Defalarca Şanlıurfa Valiliği ve DSİ Mdürülüğü'ne şikayette bulunulduğunu iddia eden vatandaşlar şimdiye kadar herhangi bir tedbir alınmadığını ileri sürdü.


'ÜZÜCÜ OLAYLAR OLMADAN ÖNLEM ALINSIN'

Şanlıurfa Valiliği'nden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, halkın bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrısının dikkate alınması bekleniyor. Benzer durumlarda yaşanan üzücü olayların tekrarlanmaması adına, ilgili kurumların gerekli önlemleri alması ve risk oluşturan bölgelerde daha hassas davranması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların ilgili kurumların şeffaf bir şekilde bilgilendirme yapmasını talep ediyor.Dere genişletme çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve yüksek gerilim hattıyla ilgili güvenlik önlemlerinin alınması, bölgedeki insanların can güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

 

 

 

 

# Haliliye'deki derede RHA Ajans İlla yanı Şanlıurfa. Sinekli mahallesinde 11 nisan stadı Şanlıurfa haberleri birileri mi dere ölsün? tehlikeli durum: Urfa haber Daha bir # SON DAKİKA | DAKİKA | ilgili Şanlı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi