Çukurova'da darbe bilançosu: 162 gözaltı

Osmaniye ve Antalya'da aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da olduğu 162 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının ise artabileceği öğrenildi.

1028 kez okundu.
Çukurova'da darbe bilançosu: 162 gözaltı Advert

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Antalya'da yapılan operasyonlarda 2'si savcı 25'i hakim toplam 37 kişi gözaltına alındı. Hatay'da ise 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da aralarında bulunduğu 3 kurmay albay, 1 pilot yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 3 astsubay, 1 emniyet amiri, 1 komiser ve 1 polisin yanı sıra Antakya, Samandağ, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde görevli 18 hakim ve savcının gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Mersin'de 62 gözaltı

 

Mersin genelinde başlatılan soruşturma kapsamında ise Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen ile 30 hakim ve savcı dün gözaltına alındı. Bugün sabah ise yapılan operasyonda aralarında hakim, savcı, polis ve askerlerin de olduğu 32 kişi daha gözaltına alındığı öğrenildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde ise şu ana kadar 62 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Gözaltı sayısı artıyor

 

Soruşturma kapsamında ise Osmaniye'de  4. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Ünal'ın da aralarında olduğunu 4 hakim ve savcı gözaltına alınırken, 8 hakim ve savcı hakkında ise gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Adana'da ise 27 hakim ve savcının gözaltına alındığı ve Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi. 43 hakim ve savcı hakkında ise gözaltı kararı olduğunu belirtildi. Gözaltına alınanların, " Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye çalışma, Cumhurbaşkanı'na suikastta bulunma, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya kalkma, silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı isyana kalkışma" suçlamaları ile sorgulandıklarını öğrenildi.

 

Soruşturma kapsamında ise Adana'da 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Van ile 10 ve bir polis müdür toplam 5 polis tutuklandı.

 

(diha)

Çukurova'da darbe bilançosu: 162 gözaltı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi