Şanlıurfa'da Büyük Bir Sıcaklık Dalgası Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Şanlıurfa'ds 17 - 21 Temmuz tarihleri arasında yüksek sıcaklıkların yaşanması bekleniyor. Bu durum, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi hassas gruplarda sağlık sorunlarına yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

363 kez okundu.
Şanlıurfa'da Büyük Bir Sıcaklık Dalgası Bekleniyor Advert

Şanlıurfa'nın bu dönemde sıcaklık olarak büyük bir artış yaşayacağı tahmin ediliyor. Gündüz saatlerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aşması beklenirken, gece saatlerinde ise 25 derecenin altına düşmeyeceği belirtiliyor. Bu nedenle yetkililer, özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarıda uzun süreli kalmaktan kaçınmanın önemini vurguluyor.

Sıcak hava dalgasının özellikle kronik rahatsızlığı olan kişileri etkileyebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastalığı gibi sağlık sorunları olanların güneşten korunma önlemlerini en üst seviyede alması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca yaşlılar ve çocuklar gibi hassas gruplarda da sıcaklığa maruz kalma sürelerinin kısaltılması ve mümkünse gölgeli ve serin ortamlarda bulunmaları öneriliyor.

Uzmanlar, sıcaklık artışının vücutta susuzluğa yol açabileceğini ve bu nedenle sık sık su tüketiminin önemli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, bol ve hafif giysilerin tercih edilmesi, güneş kremleri ile koruyucu şapka kullanılması da sıcaklığın etkilerinden korunmak için alınabilecek diğer önlemler arasında yer alıyor.

 

Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlar, meteoroloji raporları ve resmi kurumların uyarılarını takip etmeli, sıcak havanın etkilerinden korunmak için sağlıklı yaşam kurallarına uymalı ve mümkün olduğunca dışarıda uzun süreli kalmamaya özen göstermelidir.

# SON DAKİKA | DAKİKA | Türkiye Milletvekili Şanlıurfa HDP Şanlıurfa'da Urfa selbaskını deprem fayhattı gündem sondakika haberler urfahaberleri sondakikahaberler 14mayıs oy rhajans zamazam yaralı asayiş i
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı