Urfalılar : Öcalan özgürleşinceye kadar nöbetteyiz

Şanlıurfa - Darbe girişiminin ardından durumundan endişe duyulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekmek amacıyla nöbet eylemine başlayan Rihalılar, Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

2571 kez okundu.
Urfalılar : Öcalan özgürleşinceye kadar nöbetteyiz Advert

Darbe girişiminden sonra ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen ve yaşamından endişe duyulan PKK Lideri Abdullah Öcalan için "Özgürlük Nöbeti" başlatan Rihalılar, Öcalan'dan haber alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Hewag (Bozova), Xelfeti (Halfeti), Wêranşar (Viranşehir), Pîrsus (Suruç) ilçeleri ve kent merkezinde Eyyubiye HDP İlçe binası önünde toplanan yüzlerce yurttaş her gün 20.00 ile 24.00 arası nöbet tutacaklarını duyurdular.

 

'Özgürlüğünü istiyoruz'

 

Eyyubiye'de nöbete katılan Hedle Oğur, hükümete güvenmediklerini belirterek, "Başkanımızdan haber alınamıyor. Biz önderliğimizin hayatından kaygı duyuyoruz. Sağlığından endişe duyuyoruz. Avukatların başvurularına rağmen görüştürülmediler. Önderliğimiz için nöbet eylemi başlattık. Öncelikle Başkan'a özgürlük istiyoruz. Bu Kürtlere yapılan hakarettir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Başkan'ın özgürlüğünü istiyoruz" dedi. Kürt halkına seslenen Oğur, "Kürtlere sesleniyorum, ayağı kalksınlar. AKP Hükümeti'nin peşine takılmış Kürtler bu yoldan geri dönmeliler. 24 saat Riha'da imamlar sela okuyor, meydanlara çağrıda bulunuyor. Kürdistan'da katliam oldu. O zaman neredeydiler? Bu hocalarda insanlık kalmamış. Darbede hükümetin de parmağı var. Bunlar hep onların oyunları. AKP, FETÖ'nün uzantısıdır. Bugüne kadar ortaklardı. Şimdi çıkarları ters düştü sanırım" diye konuştu.

 

'Tecrit kabul edilemez'

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlığından haber alıncaya kadar eylem ve etkinliklerine devam edeceklerini söyleyen Ahmet İstek ise, "Türkiye'de son yaşananlar gösteriyor ki mevcut iktidar yönetim şekli ve sistem yönetme anlamında demokratik bir tarzı oluşturamıyor. Sayın Öcalan'ın toplumsal barış ve kalıcı demokrasi için yaptığı öneriler bugün anlam ve önem kazandı. Dünyada görülmemiş bir tecridin, Sayın Öcalan üzerinde devam etmesi kabul edilemez. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, özgürlüğünün elde edilmesi, Türkiye'de kalıcı bir barış için şarttır. Halk olarak Öcalan için eylemselliklerimiz devam edecektir" dedi.

 

Kent merkezindeki nöbette yerlerini alan Devran Oba, Faruk Özlem'de Türkiye'de sorunların çözümü için bir an önce Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade ettiler.

 

(kaynak.diha)

Urfalılar : Öcalan özgürleşinceye kadar nöbetteyiz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum