Balıklıgöl,Tarihi Mekanlardaki Dilenci ve Tinerciler

Tarihi Mekanlarda ve Balıklıgöl'deki Dilenci ve Tinerciler...

863 kez okundu.
Balıklıgöl,Tarihi Mekanlardaki Dilenci ve Tinerciler Advert

Son yıllarda özellikle Göbeklitepe 'nin keşfedilmesi ve gün yüzüne çıkarılmasıyla birkilte turizmin Şanlıurfa için önemi giderek artmaktadır. 

Ancak, turizmde yaşanan bazı sorunlar Şanlıurfa'mızın imajına zarar vermektedir. Bu sorunlardan biri de özellikle tarihi mekanlarımızın dilenci ve tinercilerin mekanı haline gelmesidir. Bu durum, yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmenin yanı sıra, turizm sektöründe olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Şanlıurfa, tarihi ve kültürel değerleriyle ünlü bir şehir.Göbeklitepe,Karahantepe,Harran kümbet evleri,Saklı kent Halfeti,Hanel Bağrur,Şuayb şehri,Urfa Kalesi, Amazon Mozaikleri,Türkiye'nin sayılı Müzesi ve Balıklıgöl gibi mekanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ancak, son zamanlarda bu tarihi mekanlar ve özellikle Balıklıgöl Platosu, dilenci ve tinercilerin mekanı haline gelmiş durumda.

Tarihi mekanlarda dilenci ve tinercilerin yoğunluğu, turistleri rahatsız ediyor ve turizme olumsuz etkiler yaratıyor. Birçok turist, gezi ve fotoğraf çekimleri için bu mekanları tercih ederken, kendilerini dilenci ve tinercilerin arasında buluyor. Kimi dilencilerin ayakkabısı olmadığı, kimisinin üstünün başının yırtık olduğu gerçekleri ile karşılaşan turistler  bu durumdan olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

 

İnsanlar tarihi mekanları ziyaret etmek için yollara düşerken, gözlerini tarihin büyüsüne kaptırmak isterler. Ne yazık ki, Şanlıurfa'daki bazı tarihi mekanlarımızda dilenci ve tinercilerin yoğunluğu turistlerin bu ziyaretini olumsuz etkiliyor. Özellikle Balıklıgöl platosu, dilenci ve tinercilerin adeta bir toplanma noktası haline gelmiş durumda. Burada dilenen ve uyuşturucu kullanan kişiler, turistlerin ziyaret ettiği alanları işgal etmiş durumda. Bu durum, hem turistleri rahatsız ediyor hem de Şanlıurfamızın turizm imajını zedeliyor.

Ayakkabısı olmayan ya da üstü başı yırtık dilenciler, turistlerin dikkatini dağıtarak doğal güzellikleri göz ardı etmelerine neden oluyor. Bu da turistlerin memnuniyetsizliğine sebep oluyor.

Peki, bu durumla ne yapılmalı? Öncelikle, yerel yetkililerin bu sorunuyla ilgilenmesi gerekiyor. Daha fazla güvenlik önlemleri alınmalı ve dilenci ve tinercilerle ilgili bir düzenleme yapılmalı. Sosyal yardım kuruluşları ve belediye, bu kişilere yardım elini uzatmalı ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak için çözümler üretmelidir.

Turizmin, Şanlıurfa için önemli bir ekonomik kaynak olduğu düşünüldüğünde, bu sorunun çözümü daha da önem kazanmaktadır. İlgili kurumlar, tarihi mekanlardaki dilenci ve tinerci yoğunluğunu azaltmak için etkili önlemler almalıdır.  güvenilir casino siteleri

Turizmdeki bu sorunlarla mücadele etmek, şehrin turistik cazibesini korumak için önemlidir. Tarihi mekanlar ve bölgeler, misafirler için temiz, güvenli ve rahatlatıcı bir ortam sunmalıdır.

Turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için, tarihi mekanlarda dilenci ve tinerci sorununa kalıcı çözümler bulunmalıdır. Ancak böylece şehrimiz turizmde güçlenerek, misafirlerine kalteli ve memnuniyete dayalı hizmeti sunabilecektir.

# SON DAKİKA | DAKİKA | Türkiye Milletvekili Şanlıurfa HDP Şanlıurfa'da Urfa selbaskını deprem fayhattı gündem sondakika haberler urfahaberleri sondakikahaberler 14mayıs oy rhajans zamazam yaralı asayiş i
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi