‘Kobanê Ermeni’nin de, Arabı’n,Türkmen’in mücadelesi olmalı’

Antalya’da düzenlenen halk toplantısında konuşan HDP Milletvekili Nazmi Gür, Ortadoğu’da gelinen noktada halkların birleşik mücadelesinin her türlü dış oyunu boşa çıkardığının Kobanê şahsında gerçekleştiğini belirtirken, HDP MYK üyesi Garo Paylan, “Kobanê yanlızca Kürt'ün mücadelesi olmamalı. Bu Ermeninin de, Arabında,Türkmenin de mücadelesi olmalı.”

1281 kez okundu.
‘Kobanê Ermeni’nin de, Arabı’n,Türkmen’in mücadelesi olmalı’ Advert

Antalya HDP İl Örgütü, Kobanê saldırılarını ve son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için Muratpaşa ilçesinde bulunan Durukan Düğün salonda halk toplantısı gerçekleştirdi. HDP Van Milletvekili Nazmi Gür , HDP PM üyesi Ahmet Turan,HDP MYK üyesi Garo Paylan ve HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanısıra  çok sayıda yurttaşın katıldığı toplantı özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı. 

 

‘Ermeni’lere yaşatılan Kürt halkına yaşatılmaya çalışılıyor’

 

HDP Antalya İl Başkanı Şemsettin Kalay’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından söz alan HDP MYK üyesi Garo Paylan, yüz yıl önce Ermeni halkını ülkesinden, evinden söküp çöllere ölüme gönderen aklın, bu gün aynı acıyı Kürt halkına yaşatmaya çalıştığını ve aynı karabulutları Kürdistan'ın başında gezdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kobanê’nin Anadolu’da zulme uğrayıp,soykırımla karşı karşıya getirilen halkların durağı olduğunun altını çizen Paylan, “ Bizler bugün Anadolu halkları olarak  Kobanê'nin başına bu belaların salınmasına yol vermeyeceğiz. Kobanê yanlızca Kürt'ün mücadelesi olmamalı. Bu Ermeninin de, Arabında,Türkmenin de mücadelesi olmalı. Halkların arasındaki bağı koparmaya çalışan AKP 'nin bu yaklaşımı halkları yalnızlaştırıp yok etme tutumudur” dedi. 

 

‘AKP nin amacı Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmektir’

 

Ardından söz alan HDP Milletvekili Nazmi Gür, Ortadoğu’da gelinen noktada halkların birleşik mücadelesinin her türlü dış oyunu boşa çıkardığının Kobanê şahsında gerçekleştiğini belirterek, “ Hükümet Kobane konusunda da çözüm süreci konusunda da iğne ucu kadar iradeye sahip değil ve bu meseleleri tasfiyecilik mantığının dışında da değerlendirmemektedir” dedi. “AKP nin amacı Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmektir” diyen Gür, “ Kürt halkının tarihin bu safhasında 50 milyonluk nüfusuyla ayağa kalkışını ve görkemli yürüyüşünü hiç bir güç görmezden gelemez. Sayın Öcalan'ın rolünü görmezden gelerek Kürt özgürlük Hareketinin yaklaşımlarını yok sayarak, Kürt halkının katlandığı cefakarlığı görmezden gelerek sadece ajitasyonla çözüm süreci yürütülemez” şeklinde konuştu. 

 

Halk toplantısının ardından HDP Milletvekili Nazmi Gür ve beraberindeki heyet Rojava'dan savaş dolayısıyla göç etmek zorunda kalan ailelerle görüştü. Burada ailelerin sorunlarını dinleyen Gür,il ve ilçe yöneticilerinin her saat her an gece gündüz demeden gelen ailelerin eksiklerine koşmaları gerektiğini ve gelen aileler yardımcı olmalarını söyledi. 

 

 

‘Kobanê Ermeni’nin de Arabı’n Türkmen’in mücadelesi olmalı’
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi