Minbic'te özgürlüğün müjdesi yakın

MINBIC - Minbic'te bulunan DAİŞ çetelerine yönelik sürdürülen operasyonlar devam ederken, Minbic Askeri Meclisi Komutanlarından Mistefa Minbic, "Çok yakında halkımıza kentin tamamını çetelerden temizleme müjdesini vereceğiz" dedi.

1230 kez okundu.
Minbic'te özgürlüğün müjdesi yakın Advert

Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının, DAİŞ çetelerinin elinde bulunan Minbic kentini özgürleştirmeye dönük olarak "Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla" adıyla sürdürdüğü hamlenin 65'ıncı gününde, kentin çetelerden bütünüyle arındırılmasına biraz daha yaklaşıldı. Kentte dün gece çeteler ile Minbic Askeri Meclisi savaşçıları arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası kentin El-Xesaniyê ve Şêx Eqîl mahallelerinde er alan sanayi bölgesi, sebze hali ve El Batte Kavşağı'nı çetelerden temizlendi.

Çeteleri sözkonusu bölgelerden sökmeyi başaran savaşçıların olası mayın tuzaklarına dönük alan temizliği ise devam ediyor.

 

Çember daraldı çeteler birbirine girdi!

Kentin kuzeydoğusuna sıkışan ve giderek etraflarındaki çemberin daraldığı çetelerin kendi aralarında da tartışmaların baş gösterdiği öğrenildi. Kentteki çetelerin umut bağladığı Cerablus ve Bab kentlerinde konumlanmış diğer çete üyelerinin desteğe gelmemesi üzerine daha da sıkışan çeteler arasında iç karışıklık baş gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

 

Girilen çete telsiz frekanslarında, çete üyelerinin sürekli birbirleriyle tartıştığı anlaşıldı. Yaşanan bu sıkışma hali yüzünden birçok çete üyesinin önceki günlerde karşılaşıldığı gibi kadın çarşaflarına bürünerek sivil alanlara kaçtığı öğrenildi.

 

'Akrabalarımızı kurtarıyoruz çetelerden'

 

Kentte sürdürülen operasyonlarda ise El Cezire Caddesi'nde kurtarılan sivillerin, kendilerini çetelerin elinden kurtaran savaşçılara sarıldıkları anlara ait görüntüler yansıdı.

 

Kurtarılan siviller, "Çeteler sivil elbiseler giyerek, sakallarını kestiler ve sivillerin içine giriyorlardı. Bu şekilde bizi de ölümle tehdit ediyorlardı. Çok sayıda çete kadın elbiseleri giyerek kaçıyorlardı. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanmalarına rağmen özgürlük savaşçıları bizi kurtardı. Çeteler bize büyük zulüm yapıyorlardı" diyerek çete uygulamalarına işaret etti.

 

Hamlenin başladığı günden bu yana halkın özgürleştirilmesi operasyonlarına katılan Türkmen savaşçı Welat Türkmen ile Minbicli bir Kürt olan Cahit Minbic, "Biz halkın özgürleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Ne olursa olsun çeteleri buradan temizleyeceğiz. Biz buralıyız ve burada bulunan akrabalarımızı, halkımızı çetelerden kurtarıyoruz. Bunun için çok sevinçliyiz" dedi.

 

'En kısa zamanda halkımıza müjdeyi vereceğiz'

 

Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mistefa Minbic ise, kentte sürdürdükleri operasyonlarda şuan El Batte Kavşağı'na doğru ilerleyiş halinde oldukları bilgisini paylaştı.

 

Çetelerin son demlerini yaşadığını söyleyen Minbic, ne olursa olsun onları kentten temizleyeceklerini vurguladı. DAİŞ ve onun yandaşlarının sosyal medyadaki "Meclis savaşçılarının moralleri düştü" tarzındaki propagandasına da değinen Minbic, "Bizim savaşçıların moralini hiçbir şey bozamaz. Ne DAİŞ ne de onun yandaşları ve yardım edenler. Çünkü bu çocukların hepsi Minbiclidir. Ailelerini, akrabalarını, halklarını kurtardıkları için moralleri çok yüksektir. Çok yakında halkımıza kentin tamamını çetelerden temizleme müjdesini vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

 

(kaynak.diha)

Minbic'te özgürlüğün müjdesi yakın
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü