Deniz Ventures ve Emirates NBD arasında stratejik ortaklık

DenizBank’ın yatırım fonu Deniz Ventures, Emirates NBD ile girişimcilik alanında kurduğu stratejik ortaklık kapsamında, iklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan’a 7,33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

188 kez okundu.
Deniz Ventures ve Emirates NBD arasında stratejik ortaklık Advert

DenizBank'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki inovasyon ve start-up ekosistemini desteklemek üzere hayata geçirdiği yatırım fonu Deniz Ventures, Emirates NBD ile girişimcilik alanında kurduğu stratejik ortaklık kapsamında, iklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan’a 7,33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam, “Kurulduğumuzdan bu yana odağımızda yer alan sürdürülebilirlik alanında ülkemizin önde gelen erken aşama girişimlerinden Erguvan’a yaptığımız yatırım, Emirates NBD’nin kurduğu yeni fonun ilk yatırımı olması nedeniyle bizim için son derece önemli. Erguvan’ın geliştirdiği inisiyatif, çevresel etkiyi ölçme ve daha etkili sürdürülebilirlik stratejileri geliştirme yolunda önemli veriler sunacak.  Teorik olarak bugün ilginç gelse de Erguvan sayesinde ülkemiz sürdürülebilirlik ihraç ediyor olacak. Deniz Ventures olarak, Emirates NBD ortaklığı ile start-up ekosistemini desteklemeye devam edeceğiz; Türk girişimlerine olan güvenimiz sonsuz." dedi.

"İki büyük hedefimiz var"

Gönüllü karbon piyasasında dünyanın önde gelen alım satım platformlarından biri haline gelmek olduğunu dile getiren Erguvan kurucu ortağı ve CEO’su Barış Balat, “ Erguvan’daki hacmin artmasıyla, Türk proje geliştiricilerinin global alıcılara doğrudan ulaşması kolaylaşacak ve 40 milyon ton karbon kredisi arz potansiyeli olan ülkemizin bu emtiaların ihracatından elde edeceği gelirler artacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Barış Balat ikinci hedefinin ise finansal kuruluşlar ve kurumsal şirketler nezdinde karbon ayak izi yönetimi konusunda en iyi çözümü sunarak öncelikli tercih olmak olduğunu ifade ederken, iklim risklerinin yönetimine bir teknoloji şirketi olarak yaklaşmanın ve ölçeklenebilir dijital çözümler geliştirmenin faydalarını bu noktada göreceğine inandığını belirtti.

Ayrıca Barış Balat yatırım ortakların iklim değişikliği alanında somut ilerlemeleri teşvik etmeye olan bağlılıklarının yanında finansal kuruluşların bu alandaki güç ve sorumluluklarının farkında olduklarının da altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı

Deniz Ventures ve Emirates NBD arasında stratejik ortaklık
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum