Hesekê'de 8 rejim askeri öldürüldü

HESEKÊ - Hesekê'de Baas rejim güçlerinin Rojava asayiş güçlerinin kontrol noktasına saldırısı ile başlayan çatışmalarda 14 rejim askeri öldü, 2 asayiş üyesi yaşamını yitirdi.

1239 kez okundu.
Hesekê'de 8 rejim askeri öldürüldü Advert

Dün Baas rejim güçlerinin Hesekê çarşı merkezindeki Rojava Asayiş güçlerinin kontrol merkezine saldırması ile başlayan çatışmalar gece saat 21.00'e kadar devam etti. Kanaat önderlerinin aracılığı ile sona eren çatışmalarda 14 rejim askeri öldürülürken biri yüksek rütbeli olmak üzere 8 asker yaralandı. Kanaat önderlerinin arabuluculuğuna rağmen kentte gerginliğin sürdüğü ve kimi noktalarda çatışmaya dönüştüğü öğrenildi.

 

8 sivil yaralandı

 

Çatışmalar esnasında Neşwa Şerqî mahallesindeki sivillere saldıran rejim askerleri, aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 8 sivili yaraladı. Sivillerin can güvenliğini korumak isteyen 2 asayiş üyesi de yaşamını yitirdi.

 

Asayiş üyelerinin çatışmaların yaşandığı Merşo akaryakıt tesisine kadar olan bölgede ve Şerîa  kavşağı ile Neşwa Şerqî mahallesi arasındaki bölgede, rejimin hedefi olan sivilleri tahliye ettiği belirtildi.

 

Hesekê Asayiş Güçleri, çatışmaların olduğu alanlardan uzak durulması ve duyarlı hareket edilmesi çağrısında bulundu.

 

 

(diha)

 

Hesekê'de 8 rejim askeri öldürüldü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü