DP'li Karakeçili'den Mısır alım fiyatına sert tepki!

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO)tarafından ton başına 6 bin lira olarak açıklanan mısır alım fiyatının maliyetin çok altında olduğu belirtilerek, “Bu karar çiftçinin, üreticinin ölüm fermanıdır. Mısır taban fiyatı en az 10 lira olarak revize edilmelidir” dedi.

1432 kez okundu.
DP'li Karakeçili'den Mısır alım fiyatına sert tepki! Advert

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ( TMO)tarafından ton başına 6 bin lira olarak açıklanan mısır alım fiyatının maliyetin çok altında olduğu belirtilerek, “Bu karar çiftçinin, üreticinin ölüm fermanıdır. Mısır taban fiyatı en az 10 lira olarak revize edilmelidir” dedi.

Açıklanan mısır alım fiyatını değerlendiren Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili, ton başı 6.000 lira olarak açıklanan mısır taban fiyatının revize edilerek en az 10 liraya yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Karakeçili geçen yıl 5.700 lira olarak açıklanan mısır taban fiyatının artan yüksek maliyetler nedeniyle en ton bazında en az 10 bin lira olarak fiyat revizesinin yapılması çağrısında bulundu.Karakeçili, üretimin sürmesi, çiftçinin kazanması için mısır taban fiyatının revize edilerek tarıma ve üreticiye destek verilmesini istedi.
Karakeçili,''Toprak Mahsülleri Ofisi çiftçinin kara gün dostu olması gerektiğini,ancak bugün görüyoruz girdi maliyetleri geçen yıla oranla yüzde 300 artmıştır. Bu nedenle TMO'nun, çiftçinin mısır fiyatını en az 10 lira olarak revize etmesi gerekir, Toprak Mahsulleri Ofisinin görevi çiftçiye destek olmalı, TMO'nun mısır taban fiyatını 6 lira olarak açıklaması çiftçinin, üreticinin ölüm fermanıdır. Bir çiftçi olarak bu kararın derhal revize edilmesi gerektiğini ve girdi maliyetlerinin hesaplanarak yeniden mısır fiyatının revize edilmesini bekliyoruz.” Dedi.

 

# DP'li Karakeçili'den sert tepki! Mısır alım fiyatına bir DAKİKA | # SON DAKİKA | TMO mısır alım fiyatını bugün destek altında
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum