Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 35 bin yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 3 bin 842. Bugüne kadar 90 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 52 bin 795 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki 4 farklı özellikteki kütüphanesi ile yaklaşık 35 bin esere ev sahipliği yapıyor. 20 bin kitabın bulunduğu Büyükşehir kütüphanesi şu ana kadar 40 adet basılı süreli yayın (kültür, sanat, edebiyat, spor, tarih, felsefe, toplum, çocuk dergileri gibi) aboneliği gerçekleştirdi. 120 kişinin aynı anda çalışmasına olanak sağlayan kütüphane ayrıca 24 bilgisayar da dijital olarak bilgiye erişimi sağlıyor.

Çocuk Kütüphanesi Çocuklar için özel tasarlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kütüphanesi 0-7 yaş arası çocuklar için tasarlandı. Çocuklar için 5 bin kitapla hizmet veren kütüphanede masa, sandalye, raflar gibi mobilyalar çok amaçlı tasarlandı. Çocuk Kütüphanesinde engelli çocuklar için sesli kitap ve Braille alfabesiyle oluşturulmuş kitaplar ve canlandırma hikayeleri izlemeleri için TV ünitesi bulunuyor. Çocuk Kütüphanesi bebekler, okul öncesi çocuklar, özel gereksinimi olan çocuklar, ebeveynler ve diğer aile üyeleri, bakıcılar, kreşler ve okul öncesi eğitim kurumlarına hizmet vermeyi hedefliyor.

Oktay Akbal ve Ünal Türkeş arşivleri ile yaşatılıyor

Oktay Akbal kişisel kütüphanesi, arşivi ve eşyaları ile Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde “Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi” ile yer alıyor. 5-6 bin kitap, Oktay Akbal’ın arşivleri, daktilosu, dönemin edebiyatçıları Orhan Veli, Necati Cumalı, Melih Cevdet gibi yazar arkadaşları ile resimleri, ödül dolabı kütüphanede yer alıyor.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’ya, Muğla tarihine büyük emek vermiş Ünal Türkeş’in ismini taşıyan kütüphaneye de ev sahipliği yapıyor. “Ünal Türkeş Muğla Tarih kitaplığı” kütüphanesinde yaklaşık 4 bin kitap, 1 adet daktilo, aldığı ödüller, plaketler, fotoğraf arşivi, 1 adet gözlük, kalemi ve çeşitli yazışmaları bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı