“Afrika-Çin ilişkileri, insanlığın kader birliği için örnek oluşturdu”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Afrika-Çin Liderleri Diyaloğu’nda yaptığı konuşma, Afrikalı yetkililerden övgü aldı.

242 kez okundu.
“Afrika-Çin ilişkileri, insanlığın kader birliği için örnek oluşturdu” Advert

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinjing’in Afrikalıların dostu olduğunu ifade etti. Daha fazla ülkenin BRICS ile yakınlaştığını görmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Sall, yeni üyelerin katılımıyla BRICS işbirliği mekanizmasının gelişeceğini ifade etti. Sall, “Yeni dinamiklere ve yeni bir yönetişime ihtiyacımız var, herkesin BRICS'i desteklemesinin amacı da bu.” dedi.

Zambiya Sosyalist Partisi Genel Başkanı Fred M'membe, “Xi Jinping’in konuşmasında bahsettiği uluslararası düzenin daha adil ve makul yönde gelişmesi gerekliliğine ben de katılıyorum. Yalnızca daha adil ve makul bir uluslararası düzen, arzuladğımız ekonomik kalkınma ve barış ortamının garantisi olabilir. Hegemonyacılık sadece farklılıklara ve çatışmalara yol açabilir.” dedi.

Güney Afrika’nın Beijing Büyükelçisi Siyabonga Cyprian Cwele, “Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Güney Afrika’ya gelmesi bizim için önemli bir destek göstergesi. Afrikalı ve Çinli liderler birbirine saygı gösterdikleri için ortak karar vermeleri mümkün. Bu Afrika ve Çin’in, hatta tüm gelişmekte olan ülkelerin gelişmesi için de faydalı. Daha fazla ülkenin BRICS’e katılması, gelişmekte olan ülkelerin ve tüm dünyanın refahına katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

“Afrika-Çin ilişkileri insanlığın kader birliği için örnek oluşturdu”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi