Pera Müzesi'nden "Kütahya Çini ve Seramikleri Sergi Turu"

Pera Müzesi, Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndaki eserleri yakından tanımak isteyenler için ücretsiz rehberli turlar düzenliyor. 5 ve 8 Eylül’de gerçekleşecek sergi turları Pera Cafe’de Türk kahvesi ikramı ile sona erecek.

176 kez okundu.
Pera Müzesi'nden Advert

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, vakfın üç büyük koleksiyonundan biri olan ''Kütahya ve Çini Seramikleri Koleksiyonu''na yönelik sergi turlarına devam ediyor. Koleksiyon sorumlusu Yavuz Selim Güler rehberliğinde 5 ve 8 Eylül’de gerçekleşecek ''Motifler ve Kültürel Etkileşimler'' temalı Kütahya Çini ve Seramikleri Sergi Turu’nda, eserler üzerindeki motifler aracılığıyla Osmanlı’nın Uzak Doğu ve Avrupa ile kültürel etkileşimi incelenecek. 

Kahve Molası sergisindeki eserler hakkında detaylı bilgi edinen sanatseverler, sergide yer almayan iki eseri de görme fırsatı yakalayacak. Rehberli sergi turu sonrasında katılımcılara Pera Cafe’de Türk kahvesi ikram edilecek.

Motiflerin izinde bir kültür ve tarih yolculuğu

Canlı ve renkli motiflerin nakşedildiği seramikleriyle ünlenen Kütahya, 18. yüzyılda Osmanlı’nın en önemli seramik üretim merkezi haline geldi. Günlük ihtiyaçlara hitap eden zengin ürün yelpazesiyle toplumun beğenisini kazanan Kütahya seramikleri; Avrupa, Uzakdoğu ve Anadolu motiflerinden etkilenen hünerli ustaların elinde kültürel etkileşimin tanığı olan sanat eserlerine dönüştü.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan bir seçkiyle hazırlanan ve Pera Müzesi’nin birinci katında ziyarete sunulan Kahve Molası sergisi; kahve etrafında şekillenen çeşitli rutin ve ritüelleri, kahve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan Kütahya çini ve seramik üretimi ekseninde inceliyor. Sergide, fincandan güğüme, ibrikten nargileye uzanan ve bu rutinlerin etrafında şekillenen eserler yer alıyor. 

Tur programı şu şekilde:

5 Eylül Salı, 13.30

8 Eylül Cuma, 19.00

Hibya Haber Ajansı

Pera Müzesi'nden "Kütahya Çini ve Seramikleri Sergi Turu"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü