Kayseri Kariyer Merkezi yüzlerce vatandaşa istihdam sağladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile kurularak istihdama büyük katkı sağlayan Kayseri Kariyer Merkezi, Ocak-Ağustos 2023 tarihleri arasındaki 8 aylık süreçte toplam bin 898 kişiye istihdam sağlama başarısı gösterdi.

298 kez okundu.
Kayseri Kariyer Merkezi yüzlerce vatandaşa istihdam sağladı Advert

Kayseri’deki istihdam seferberliğine büyük katkı sağlayan ve bu noktada farkındalık çalışmaları başta olmak üzere pek çok faaliyet ve projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Kayseri Kariyer Merkezi ile de istihdam konusunda büyük bir ivme kazandı.

Ocak ve Ağustos ayları arasındaki toplam 8 aylık süreçte toplam 3 bin 985 başvuruyu değerlendiren ve toplam ilan sayısı bin 164’e ulaşan Kariyer Merkezi, talep edilen işçi sayısını 3 bin 951 olarak açıklarken, 97 bin 918 SMS yönlendirmesini de işleme koydu. Tüm söz konusu faaliyetlerinin meyvelerini alan Kariyer Merkezi, bu süreç sonunda ise toplam bin 898 kişinin istihdamını gerçekleştirdi. Kayseri Kariyer Merkezi, bu verilerle toplam 3 bin 985 başvurunun ortalama olarak yarısını işe yerleştirme başarısı kaydetti.

Ağustos ayında 369 kişiye istihdam

Kayseri Kariyer Merkezi, öte yandan Ağustos ayında Kayseri Sanayi Odası İnsan Kaynakları Buluşması, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile buluşma ve iş birliğinin yanı sıra çeşitli basın kuruluşları ile de söyleşiler gerçekleştirerek Kayseri’deki istihdam faaliyetlerini sürdürürken, söz konusu bir aylık süreç içerisinde 521 başvuru, 25 bin 823 SMS yönlendirme ve 223 ilan işlemlerini gerçekleştirerek talep edilen işçi sayısını ise 789 olarak paylaştı. Kayseri Kariyer Merkezi, 1 aylık süreç sonunda 369 kişiye istihdam oluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Kayseri Kariyer Merkezi ile entegre olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda öğrencilere staj imkânı da sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında yüzlerce öğrenciye staj kontenjanı oluşturdu.

Hibya Haber Ajansı

Kayseri Kariyer Merkezi yüzlerce vatandaşa istihdam sağladı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum