Harran Üniversitesinde adaylar sistem kurbanı mı olacak?

Harran Üniversite 2023-2024 lisansüstü başvurularında adaylar sistem kurbanı oldu.

2644 kez okundu.
Harran Üniversitesinde adaylar sistem kurbanı mı olacak? Advert

 

Harran Üniversite 2023-2024 lisansüstü başvurularında adaylar sistem kurbanı oldu.

Yüksek lisansa başvuran bazı adaylar bilgilerini sisteme yükledikten sonra sistem başvurularını aldı ancak yayınlanan isim listesinde bazı öğrencilerin isimleri yer almadı. Bu durum tepki çekmeye devam ediyor.

Harran Üniversitesi 2023-2024 tezli lisansüstü başvurularını tamamladı. Ancak üniversitenin klasik sistemi, başvuru yapan adayları mağduru etti. Adaylar sistem mağduriyeti yüzden bir yıllarından olma ile karşı karşıyalar.

ADIM ADIM İLERLEYEN SİSTEM BİLE MAĞDUR ETTİ

Sistem üzerinden yapılan başvurular adım adım ilerliyor. Belge yüklemesi veya başka hata yapılması durumunda başvuruda ilerlemenin olmaması hata vermesi gerekiyor. Ancak Hrü’de sistem bunu göz ardı yapmış görünüyor.

MAİL İLE BAŞVURU ALINDI DENİLDİ ANCAK SONUÇ…

Bizlere ulaşan mağdur adaylardan bazıları durumu şöyle açıklıyor:

“Harran Üniversitesine yüksek lisans için başvurdum. Başvurular sistem üzerinden online şeklindeydi. Bizlerden istenen tüm belgeleri önceden hazırlamıştım. Başvurunun ilk günü siteme girerek başvuru yapmaya başladım. Sistem adım adım ilerliyor. Her adımda gereken belgeleri girerek ilerledim. Tüm adımlardan sonra başvurum gerçekleşti. Sisteme yüklediğim mail adresime ‘başvuru kaydınız başarıyla alındı’ şeklinde bir mail de geldi. Bende başvuru alındığını düşündüm.

Başvurular sonucu bilim sınavına girecek adaylar açıklandığında ismimi görmediğimde başvurumun alınmadığını öğrendim. Üniversiteyi aradık. Ancak çok yapılacak bir şeyin olmadığının yanıtını aldık.”

ADAY LİSTESİ MESAİ BİTİMİNE DOĞRU AÇIKLANDI

Hrü’de mağduriyet yaratan olay bununla sınırlı değil başvuruları alınan adayların listesi Cuma günü mesai bitiminden hemen önce açıklandı. Sistem veya ihmal mağdurları bu kez mesaiye takıldı. Üniversiteyi arayan adaylara dilekçe ile başvuru yapılması gerektiği söylendi ancak mesai bitmek üzere araya hafta sonu gireceği için dilekçenin hafta başı getirilmesi söylendi. Adayların bilim sınavı pazartesi (yarın) günü saat 10.00’da mesai ise saat 8.30’da başlayacak. Adayların dilekçelerini vermeleri ve sonuçlanması bir buçuk saatte yetişir mi bilinmezken, üniversitenin bu konuda nasıl bir adım atacağı henüz ön görülmüyor.

ADAYLAR: MAĞDURİYET GİDERİLDİSİN

Adayların bu durumun düzeltilmesi için üniversitenin başvuru tarihleri arasında başvuru yapmış ancak başvurusu sisteme takılan adayların mağduriyetinin hemen giderilmesini talep ediyor.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da