Erdoğan: ABD’ye güvenmiyoruz

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'nin kuzeyinde bir 'terör koridorunun' oluşmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

876 kez okundu.
Erdoğan: ABD’ye güvenmiyoruz Advert

G-20 zirvesi için Çin'e gitmeden önce Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ABD'den gelen “YPG Fırat Nehri'nin doğusuna çekildi” yönündeki açıklamalara itibar etmediklerini söyledi.

 

Erdoğan, "Bize Fırat'ın doğusuna geçtiler diyorlar. Biz de hayır geçmediler diyoruz. Kimse bizi aldatmaya kalkmasın. Açıkçası bu açıklamalara güvenmiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamalarda, "YPG unsurlarına taahhütleri çerçevesinde Fırat Nehri'nin doğusuna geçmeleri gerektiğini açıkça belirttik. Bunun büyük oranda gerçekleştiğini düşünüyoruz" demişti.

 

Toner, ayrıca YPG'nin içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) konusunda da "SDG IŞİD'le mücadelede yetkin bir güç olduğunu gösterdi ve SDG'ye IŞİD'le mücadele konusunda desteğimiz sürecek" demişti.

 

Erdoğan ise Batı'nın artık bir seçim yapmak durumunda olduğunu ifade ederek,  “iyi terörist, kötü terrorist” ayrımı yapılamayacağını yineledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'e karşı mücadelede desteklenmesi gereken yapı olarak Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) adres gösterdi.(rüdaw)

 

Erdoğan: ABD’ye güvenmiyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü