Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte dondurma sezonu kapanırken, yerini serin havalarda tüketilebilecek alternatif tatlılara bırakıyor. Hem soğuk hem de sıcak şekilde tüketilebilen ekler ise tatlıseverlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Tatlı tutkunlarının son dönemde farklı lezzetlerin arayışına girdiğini ve bununla birlikte geleneksel tatlıların da rafa kalktığını belirten Ekleristan Şube Kurucularından Gıda Mühendisi Tuçe Yıldırım Gün ise tüketicilerin yönelimlerini değerlendirirken, sektörünün dinamiklerine de ışık tuttu. 

Tüketicilerin artık daha yenilikçi ve farklı seçenekleri bulunan tatlıların ilgi göstermeye başladığını söyleyen Tuçe Yıldırım Gün, “Son dönemde kek türündeki ürünlerin yer aldığı tatlılar büyük bir ivme yakaladı. Nitekim, The Business Research Company’nin konuya ilişkin hazırladığı rapor, bu yılı 92,44 milyar dolarla kapatması beklenen kek ve hamur işleri pazarının yoğun taleple birlikte 2027’de 122,68 milyar dolara ulaşacağına işaret ediyor. Biz de uzun yıllara dayanan deneyimimizden hareketle ekler başta olmak üzere tüketicilerin en çok makaron, profiterol, sufle farklı aromalarla çeşitlendirilen tatlıları tercih ettiğini görüyoruz” dedi. 

“Taze ve doğal ürünler kullanıyoruz”

Ekleristan Şube Kurucularından Gıda Mühendisi Tuçe Yıldırım Gün, “Ekler ilk olarak Fransa’da yapılmaya başlanmış. Fransızcada şimşek patlaması anlamına gelen adını yenildiğinde içindeki kremanın verdiği lezzetten alıyor. Ekler, yumuşak hamurlu, içinde vanilyalı krema üstünde çikolata kaplama olarak bilinen bir tatlı. Fakat son dönemde tüketicilerin de farklı tatları deneyimleme isteğine göre artık birçok alternatifi bulunuyor. Katkısız, doğal ve taze ürünlerle, günlük olarak ürettiğimiz ekler ile farklı beğenilere sahip tüketicilere hitap ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Ürünlerimizin renklendirmesini gıda boyasıyla değil, taze meyvelerle yapıyoruz”

"Klasik tadının dışına çıkarken kaliteli ve taze ürünlerin kullanılarak lezzet katılması, ekleri tüketicilerin en’lerinde ilk sıralara taşıyor” diyen Ekleristan Şube Kurucularından Gıda Mühendisi Tuçe Yıldırım Gün, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Biz tatlılarımızda kesinlikle gıda boyası gibi kanserojen ürünler kullanmıyoruz. Taze meyvelerden elde ettiğimiz karışımlarla renklendiriyoruz. Antep fıstığı, fındık gibi ürünlerde de doğal ve taze olanları kullanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki 400’den fazla şubemizdeki 26 farklı çeşidiyle hizmet veriyoruz. Bunlar arasında antep fıstıklı, limonlu, çilekli, mochalı, fındıklı, hindistan cevizli, karamelli, frambuazlı gibi ürünler bulunuyor.” 

Hibya Haber Ajansı