Etkinliğin en önemli başlıkları dijital devrim ve zeka olacak

Yılın en büyük etkinliklerinden biri olacak ve bine yakın yerli-yabancı profesyoneli bir araya getirecek etkinlikte; entegre müşteri deneyimini mümkün kılmak için insan uzmanlığı ve teknoloji arasındaki güçlü ilişki konuşulacak. Çağrı Merkezleri Derneği liderliğinde PWC araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en kapsamlı Pazar araştırması olan “Yeni Nesil Müşteri Deneyimi Yönetimi” raporunun sonuçları da zirvede açıklanacak. Günün en önemli başlıkları; değişen müşteri alışkanlıklarının ve beklentilerinin anlaşılması, iş modellerinin değişime cevap verecek ve beklentileri karşılayacak şekilde dönüşümü, hem kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak hem de iş modelleri ile uyumlu teknolojik çözümler olacak. Zirvede aynı zamanda “Müşteri Deneyimi yönetiminde yeni çağ: Dijital Devrimin Epik Macerası”, “Müşteri Deneyiminde Geleceği Şekillendiren Trendler: Yenilikçi Uygulamalar ve Öncü Vizyonlar” ve “Yapay Zeka ve İnsan Sinerjisi ile Kusursuz Müşteri Deneyimi Yönetimi” konulu 3 farklı panel gerçekleştirilecek. 

Dünyaca ünlü konuşmacı Ken Hughes, müşteri deneyimini modern tüketici ekseninde ele alacak

Modern tüketici ve B2B kültüründe dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olarak kabul edilen yazar, TED konuşmacısı ve akademisyen Ken Hughes de zirvede konuşmacı olarak yer alacak. Sunumlarında müşteri deneyiminin bir “şey” değil, sürekli değişime açık bir “eylem” olduğuna değinen Hughes, tüketicilerin satın alma davranışlarını tüketici psikolojisi, davranışsal ekonomi, sosyal antropoloji ve nöropazarlama konuları üzerinden masaya yatıracak.

Müşteri deneyimi yönetimi iş alanındaki dönüşüm BPO’ların hacmini yüzde 30 arttıracak

CX 360 Müşteri Deneyimi Yönetimi Zirvesi’nin ülkemizdeki değişen müşteri deneyimi ekosistemini ortaya koyma açısından bir ilke imza atacağına dikkat çeken Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Cemile Banu Hızlı, “Yaşanan tüm gelişmeler; sektörel rekabetçiliğin korunması, artırılması ve iyi bir müşteri deneyimi sunabilmek için eski usul çağrı merkezlerinin müşteri deneyimi merkezlerine dönüşümünü zorunlu kılıyor. Müşteri deneyiminin de artan önemi ile birlikte hizmet sağlayıcılarına yönelik artan talep, deneyim odaklı iş süreçlerinde iç ve dış kaynak kullanımına yönelik bir ihtiyaç doğuruyor. Bu durum çağrı merkezleri, müşteri iletişim merkezleri ve dış kaynak süreç sağlayıcılarının (BPO) işlem ve hizmet hacmini artırmasına neden oluyor. Beklentimiz bu hacmin 2024 yılı sonuna kadar en az yüzde 30 olması. Şu an 15 milyon TL olan pazar hacminin bu oranda artması sektörümüzün çok daha hızlı büyümesine olanak sağlayacaktır.” dedi.  

Derneğin değişen yapısı ve yeni adı lanse edilecek

Hızlı, dernek olarak adımlarını bu dönüşüme uygun şekilde hızlandırdıklarını ve sektöre ışık tutacak etkinlikler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İş alanımızla birlikte dernek olarak biz de dönüşüyor ve bu dönüşümü tüm yönleriyle konuşacağımız büyük güne heyecanla hazırlanıyoruz. Bu evriminin bir sonucu olarak derneğimizin değişen yeni ismiyle birlikte kapsayıcılığını genişlettiğimiz, yeniden yapılandırdığımız derneğimizin değer önerilerini ve vizyonunu da bu önemli zirvede bine yakın ulusal ve uluslararası meslek profesyoneline ilk kez açıklayacağız.” açıklamasında bulundu.  

Hibya Haber Ajansı