‘PKK’ kararı 1 ay içinde

Haber Merkezi - Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, “Kamuda PKK eylemlerine yataklık yapanların da incelendiğini” belirterek, "Önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek verenlerle ilgili kararlar da gelecek" dedi.

1120 kez okundu.
 ‘PKK’ kararı 1 ay içinde Advert

Bursa’da, Harmancık Eko Turizm Tesisleri'nde dağ yöresi ilçe başkanları, yönetimleri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki “ayıklama”dan sözetti.

 

Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’nda 785 kişinin ihraç edildiğini, 180 kişinin açığa alındıktan sonra iade edildiği bilgisini veren Müezzinoğlu, 520 kişiyle ilgili araştırmanın da devam ettiğini bildirdi.

 

“Son bir yılda 700'e yakın terör şehidi verildiğinii belirten Müezzinoğlu, şunları ekledi:

 

"Kamuda, Güneydoğu'daki PKK eylemlerine yataklık yapan kim varsa bu süreçte onlar da inceleniyor. Devlet ve millet adına kamu görevi üstlenen ve tavrı, devlet ve milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak. Bu anlamda da önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek."

 

Başbakan açıklamıştı

 

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde, şüphe üzerine açığa alınacak 14 bin öğretmen hakkında yapılacak soruşturma sonucunda PKK ile ilişkisi olmadığı tespit edilenlerin göreve geri alınacağını dile getirmişti.

Türkiye’de Hükümeti, geçtiğimiz hafta kabul edilen kanun hükmünde kararnameyle Fetullah Gülen Hareketi’ne üye oldukları iddiasıyla 43 bin kamu görevlisini işten çıkarmıştı.

 

 

Rûdaw’a konuşan kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Binali Yıldırım’ın amacının Kürt öğretmenlerin Kürt illerinde görev yapmalarını engellemek olduğunu söyledi.

 

Özgen, “Hukuka aykırı bir karar. Milliyetçi bir davranış. Bunun anlaşılması gerekiyor. Yani Kürdistan’da Kürt öğretmenler görev yapmasın deniliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Avukat Yusuf Alataş ise “Herhangi bir somut delil sözkonusu değil. Başbakan tamamen tahmine veya belki de kendi yandaşlarının hazırladığı raporlara dayanarak bir söz söyledi. Bir hukuk devletinde bir başbakan böyle konuşamaz” dedi.

 

‘PKK’ kararı 1 ay içinde
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum