TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, “AK Parti hükümetlerimiz döneminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan çalışmalarda kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesi benimsendi ve bu yönde önemli adımlar atıldı.Eğitim ve çalışma hayatı başta olmak üzere kadınlarımızın önündeki engeller kaldırıldı” dedi.
Eskişehir’de çeşitli temaslarda bulanan Yazmacı, Eskişehir, Şanlıurfa ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri tarafından İl Kadın Girişimciler Kurullarının (KGK) desteği ile organize edilen Girişimci Kadınlar Buluşması- Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik programına katıldı. Etkinliğin 3 il için de hayırlı olmasını dileyen Yazmacı, programdan sunulacak fikir ve önerilerin ilerleyen çalışmalar için de yol gösterir nitelikte olduğunu kaydetti.

Karanlık günleri geride bıraktık

AK Parti hükümetleri döneminde kadınlar hak ettiği değeri bulması için birçok reforma imza atıldığını belirten Yazmacı, “Kadınlara hak ettiği değeri vermek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin hem de Anayasa ve yasalarımızın emridir.Maalesef ülkemizde kadınların hor görüldüğü, birçok alanda önlerine engeller çıkartıldığı, başörtüsü nedeniyle eğitim ve çalışma haklarının ellerinden alındığı çok kötü dönemler geçirdik. Çok şükür o karanlık günleri geride bıraktık, aydınlığa kavuştuk. Artık kadına hak ettiği değeri veren, eğitimde, sağlıkta, çalışma ve sosyal hayatta kadını daha güçlü yapan çalışmalara imza atılıyor. AK Parti hükümetlerimiz döneminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan çalışmalarda kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesi benimsendi ve bu yönde önemli adımlar atıldı.Eğitim ve çalışma hayatı başta olmak üzere kadınlarımızın önündeki engeller kaldırıldı.”dedi.

Kadın girişimci sayısı yüzde 146 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2010 yılı itibariyle kadın girişimci sayısının 2020 yılında yüzde 146 artışla 1,4 milyona ulaştığını vurgulayan Yazmacı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de kadın girişimciliği son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2020 yılında Türkiye'de 1,4 milyon kadın girişimci bulunuyor. Bu rakam 2010 yılına göre yüzde 146 artmış.Türkiye'de kadın girişimciliği özellikle e-ticaret alanında önemli ilerleme kaydetti. Türkiye'de e-ticaret yapan kadın girişimcilerin sayısı 2010 yılına göre yüzde 2000 artarak, 2020 verilerine göre 100 bine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı bu verileri siz ve sizin gibi kadın girişimcilerimizin başarısıdır.”

Şanlıurfa KGK faaliyetlerini anlattı

TOBB ve Şanlıurfa’nın kadın girişimciler kurullarında aldığı görevlerin kendisine neler kazandırdığını da katılımcılarla paylaşan Yazmacı, “Şanlıurfa’da 2019 Şubat ayı Kadın Girişimciler Kurulu seçimlerinin ardından bugüne kadar, 55 farklı alanda eğitim programları, kamu kurum ve kuruluşları ile 32 toplantı, 7 farklı kamu kurum ve kuruluşu ile kadın girişimcilere yönelik protokol gerçekleştirdik.Kadın girişimcilerimizin sektörde daha etkin rol almaları konusunda 25 çalıştay, seminer gibi etkinlikler düzenlendik. Tüm bu etkinliklerimizde 3 bin 94 girişimci kadınımıza ulaşmayı başardık. Geçmişte olduğu gibi yarın da bu çalışmalar sürecek. Ben, her zaman bu çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğim. Böylece birçok kadının hayatına dokunmaya devam edeceğiz, üyelerimize, eğitimlerle işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda destek olmayı aralıksız sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Yazmacı, toplantıya ev sahipliği yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkan VekiliÖzgür Alp’e, ETO KGK Başkanı Elif Gürkaynak'a ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.