Bayer: "Asıl ödül başarı basamaklarını tırmanmaktır"

Hibya, Gazeteci, yazar Erden Aktoğu moderatörlüğünde resim ve heykel sanatçısı Serkan Bayer'i stüdyosunda ağırladı.

238 kez okundu.
Bayer: Advert

Sanatçı olma duygusunu anlatan Bayer, “Sanatçı olmak çok güzel bir duygu ama zor bir iş. Birçok konuda zorluğu var. Mesela toplumun bakış açısında yaptığınız şeyler tuhaf gelebiliyor ama sizin için gayet normal oluyor.  Bunları bir süre sonra ciddiye almıyorsunuz. Kendiniz olmaya başladıktan sonra da işiniz sadece sanatı düşünmek oluyor. Geriye pek bir şey kalmıyor.” dedi.

13 yaşından beri resimle uğraştığını, ara ara da heykel yaptığını belirten Bayer, düzenli olarak atölyesinde resim çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Bayer, genel olarak doğadan esinlendiğini ifade ederek “Bazen de bir motor parçasından esinlenebiliyoruz. O kadar estetik geliyor ki adam düşünmüş üretmiş yapmış onu alıp resmin üstüne kullanmak istiyorsunuz ya da ondan yola çıkarak metamorfozla değiştirip fantastik bizim kurgu düzeyinde bir şeye dönüştürebiliyorsunuz. Resim sanatının ucu o kadar açık ki sizin bakış açınız çok önemli. Sanatçının aslında esas işi düşünce üretmektir. Resim tek başına bir görsel değildir o bir düşünce üretimidir. O düşünceyi üretebilmesi için metotlarını geliştirmiş olması gerekiyor. Bu da bilgi beceri deneyim ve araştırma ile olan bir şey. Sanatçı çok araştırır araştırmak zorundadır çünkü zihni canlı tutmanın başka yolu yok.” diye konuştu.

Otorite sınıfına boyun eğmediğini belirten Bayer, “Bu otorite devlet otoritesi değil, sanat dünyasında bir otorite vardır. Sanat galerileri vardır, büyük koleksiyonerler vardır, yaşı iler sanatçılar vardır bunlar otorite sınıfına konulurlar benim boyun eğmediğim bu sınıf.” dedi.

Serkan Bayer, kendisi için asıl ödülün başarı basamaklarını tırmanmak olduğunu dile getirdi.

Sanat ve siyaset ilişkisine dair konuşan Bayer, “Bana göre siyaset sanatçının işi değil. Sanatta da olgunlaşmak pişmek 30 sene ister siyasette de 30 sene ister. Bir sanatçının siyasi görüşü olur partisi olur ama partizanlık yapmaması lazım. Sanatçı bütün topluma aittir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Erden AKTOĞU ile Sıcak Sohbetler” yayınının tamamı ise şöyle:

Sosyal medya hesapları şöyle:

https://www.instagram.com/benerdenim/

https://www.instagram.com/serkanbayerofficial/

Hibya Haber Ajansı

Bayer: "Asıl ödül başarı basamaklarını tırmanmaktır"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi