Şemdinli’de şiddetli çatışma: Çok sayıda ambulans sevk edildi

Hakkari - Yasağın sürdüğü Şemdinli’ın Dêman köyü kırsalında çatışmanın şiddetlendiği bildirilirken, aynı bölgede bulunan karakola çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtildi.

1117 kez okundu.
Şemdinli’de şiddetli çatışma: Çok sayıda ambulans sevk edildi Advert

Hakkari’nı Şemdinli ilçesine bağlı Tûyê, Dêman, Tîsê ve Meleviya köylerinde 15 Eylül tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan çatışmalar devam ediyor. Özellikle kırsal alanlarda yaşanan çatışmaların Dêman köyü yakınlarında şiddetlendiği öğrenilirken, helikopterlerle bombardımana tutulan bölgeye askeri üs bölgelerinden ise aralıksız bir şekilde top atışı yapılıyor.

 

Edinilen bilgilere göre, çatışmanın yaşandığı bölgeye yakın bir noktada bulunan Dûrak Karakolu’na akşam saatlerinde çok sayıda ambulans hareket etti. En az 1 askerin yaşamını yitirdiği, 4 askerin de yaralandığı belirtilen çatışmalara ilişkin ise, henüz bir açıklama yapılmadı. 

 

Gever’de askeri operasyon

 

Öte yandan Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Qadyan, Kerpêl ve Dêlezê köyleri ile bağlı Kalemli, Mamak, Bakırlı mahalleleri ve Binqesrê mezrasında bugün ilan edilen yasak ile birlikte bölgede askeri operasyonun başlatıldığı öğrenildi. Giriş ve çıkışların yasaklı olduğu bölge kırsalında başlayan operasyona çok sayıda askerin yanı sıra bazı köy korucularının da katıldığı belirtilirken, Gever’den bölgeye doğru helikopter hareketliliği yaşanıyor.

 

Kaynak.diha

Şemdinli’de şiddetli çatışma: Çok sayıda ambulans sevk edildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum