Kürt filmine ödül yağdı!

Kürt yönetmen Pouran Derakhshande’nin tartışmalı bir toplumsal dram olan “Sessiz! Kızlar bağırmaz” filmi San Francisco İran Film Festivali'nde dört dalda ödüle layık görüldü.

1580 kez okundu.
Kürt filmine ödül yağdı! Advert

 

Kürt yönetmen Puran Dırahşende’nin “Sessiz! Kızlar bağırmaz” filmi San Francisco’da İran film festivalinin yedinci turunda Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde gösterildi.

 

Film, İran’daki pedefoliyi, suçlulara karşı muhafazakar bir toplum içinde damgalanmamak için şikâyetçi olmuyan kurbanları işliyor.

 

San Francisco İran Film Festivali'nde  “Sessiz! Kızlar bağırmaz” filmi, “En iyi film”, “En iyi yönetmen”, “En iyi senaryo” ve “En iyi kadın oyuncu” ödüllerini kazandı.

 

Film sonrası görüşlerini bildiren bazı Amerikalılar, çocuk eğitimi açısından filmin okullarda gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 

İran Kürdistan’ın Kırmanşah kentinde 1951’de doğan Dırehşende’nin, “Kayıp Zaman” (1989), “İlişki” (1986), “Tozun içinden geçmek” (1988), “Mutluluğun küçük kuşu” (1987), “Sınırsız Aşk” (1998), “Karanlıkta mum” (2003), “Islak Rüya” (2005) ve “Sonsuz Çocuklar” (2006) gibi sinemada çok sayıda eserleri bulunuyor.

 

 Tahran’da sinema mezunu olan Dırehşende, önce Kırmanşah televizyonu daha sonra ise Tahran TV için belgesel yaparak film kariyerine başladı. 

Kürt filmine ödül yağdı!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi