Saldırıyı TAK üstlendi!

İstanbul ilinin Yenibosna semtinde dün 10 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

1114 kez okundu.
Saldırıyı TAK üstlendi! Advert

TAK’ın web sayfasından yapılan açıklamada, “İstanbul Yenibosna’da yapılan eylemi Teyrêbazên Azadiya Kürdistan olarak üstleniyoruz” denildi.

 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

 

“Eylemimiz 9 Ekim uluslararası komplosuna ve Kürdistan halkına yapılan baskı ve zulme karşı gerçekleşmiştır. Bu eylemimizin sonuçları da her zamanki gibi AKP hükümeti ve yandaş medyası tarafından çarpıtılmaya çalışılmıştır.

 

TC devleti ve AKP hükümetinin baskıları devam ettikçe eylemlerimizin kapsamı ve tarzı daha da genişleyerek ve zenginleşerek sürecektir. Eylemlerimizin yaygın ve çeşitli bir biçimde Türkiye’nin metropolleri başta olmak üzere tüm şehirlerinde sömürgeci ve işgalci Türk devletinin kurum-kuruluş ve kişilerine, bu savaşa destek olan tüm kesimlerine ulaşacağını belirtiyoruz.”

 

TAK, PKK’nin eylem birimlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Ancak hem PKK, hem de TAK, yaptıkları açıklamalarla bu ilgi bağını reddediyor.(rüdaw)

Saldırıyı TAK üstlendi!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum