Filistin ve İsraill'de ölenlerin sayısı 6 bini geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 5 bin 87’e çıktığını, İsrailli yetkililer ise yaşamını yitiren İsraillilerin sayısının bin 400’den fazla olduğunu açıkladı.

1471 kez okundu.
Filistin ve İsraill'de ölenlerin sayısı 6 bini geçti Advert

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamayla son bir gün içerisinde Gazze Şeridi'ndeki 320 noktanın vurulduğu bildirildi.  Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılarda yaklaşık 400 Filistinli hayatını kaybetti. WAFA'nın kentteki sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.
 
5 BİN 87 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da İsrail saldırıları nedeniyle abluka altındaki Gazze'de artan can kaybı ve yaralılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakanlığın Telegram hesabından paylaşılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 55'i çocuk,  bin 119'u kadın, 217'si yaşlı olmak üzere 5 bin 87'ye, yaralananların sayısının da 15 bin 273'e ulaştığı belirtildi.
 
ENKAZ ALTINDA 830 ÇOCUK BULUNUYOR
 
Yıkılan binaların enkazında hala 830'u çocuk 1500 kişinin bulunduğu kaydedildi. "Sağlık ekiplerinin yaralıların vücudunda daha önce hiç görmedikleri derin yanık izleri ve erimelere rastladıklarını söyledikleri" aktarılan açıklamada, uluslararası kuruluşlara bu etkiyi hangi silahın bıraktığını araştırma çağrısı yapıldı.
 
SAĞLIK MERKEZLERİ HİZMET DIŞI
 
İsrail saldırılarında 57 sağlık çalışanının öldüğü 100'ünün yaralandığı belirtilen açıklamada, saldırılar ve yakıt eksikliği nedeniyle 12 hastane, 32 sağlık merkezi ve 25 ambulansın hizmet dışı kaldığı aktarıldı.
 
308 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
 
Ayrıca 7 Ekim'den beri Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker bin 400'den fazla İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 222 İsrailli esirin kimliğini tespit ettiklerini ve Gazze'de rehin tutulduklarına dair ailelerine bilgi verdiklerini söyledi. Hagari, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısının ise 308'e yükseldiğini belirtti.
 
Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan 14 tırın girdiğini kaydeden Hagari, akaryakıt girişini ise engellediklerini belirtti. 

 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum