Şanlıurfa Vekilden Bakana Soru Önergesi.

Şanlıurfa'daki bu soruna Bakan ne yanıt verecek?

1023 kez okundu.
Şanlıurfa Vekilden Bakana Soru Önergesi. Advert

Şanlıurfa'da sık sık yaşanan internet kesintileri HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan tarafından meclis gündemine taşındı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Şanlıurfa'da sık sık yaşanan internet kesintileri ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi sundu.

 

Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen ancak sık sık yaşanan kesintilerle nedeniyle Şanlıurfalıları mağdur eden internet kesintileri artık meclis gündeminde.

 

HDP'li vekil Ayhan, internet kesintileri yüzünden mağdur olan Şanlıurfalıların sesine kulak verdi. "Ülkemizde internet hizmetlerine erişim için dünyadaki birçok ülkenin çok üzerinde bir ücret ödemek durumundayız. Ayrıca internet kullanırken bir çok kısıtlamalarla karşılaşmaktayız" diyen Vekil Ayhan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına 8 maddelik soru önergesi sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN tarafından Anayasanın 98'inci, İçtüzüğün 99'uncu maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

    

  İbrahim AYHAN HDP Şanlıurfa Milletvekili

 

                                                                                                                             İnternet kullanımı eğitim, sağlık, ticaret, iletişim ve günlük hayatın birçok alanında artarak devam etmekte; adeta yaşamımızın bir parçası haline gelmektedir. Ancak ülkemizde internet hizmetlerine erişim için dünyadaki birçok ülkenin çok üzerinde bir ücret ödemek durumundayız. Ayrıca internet kullanırken bir çok kısıtlamalarla karşılaşmaktayız. İnternet hizmetlerine erişimdeki yüksek fiyat ve yoğun kısıtlamalara rağmen, hizmet alımında alt yapı ve işletmeden kaynaklı sorunlar yaşanmaktadır.

Şanlıurfa ilimizde uzun bir süredir, çok sık internet kesintileri yaşanmaktadır. Yaşanan internet kesintileri sonucu TÜRK TELEKOM müşteri hizmetlerini arayan abonelere "bölgenizde genel bakım çalışması-alt yapı çalışması" olduğu gerekçesi ile arıza kaydı yapılamamakta, arıza kaydı yapmak için abonelerin TÜRK TELEKOM müdürlüklerine gitmeleri gerekmektedir. Bu durum bir yılı aşkın bir süredir devam etmektedir.

Bu durum Şanlıurfalı hemşerilerimizi ciddi olarak mağdur etmektedir.

 

Bu bağlamda;

 

1.         Dünya ülkeleri arasında, internet hızları ve fiyatları bakımından Türkiye hangi   sıralardadır?

2.         İnternete erişimdeki kısıtlamalar konusunda Türkiye'nin, dünya ülkeleri arasındaki      yeri nedir?

3.         Şanlıurfa'da, TÜRK TELEKOM' un internetle ilgili son bir yıldaki alt yapı çalışmaları     nelerdir? Bu çalışmalar hangi bölgelerde, hangi tarihlerde yapılmıştır?

4.         Önümüzdeki süreçte Şanlıurfa ilinde alt yapı çalışmaları ile ilgili herhangi her hangi   bir planlamanız mevcut mudur? Planlamalarınız mevcut ise hangi bölgeleri ve hangi      tarihleri kapsamaktadır?

5.         Alt yapı çalışmaları yürütülürken vatandaşların mağdur edilmemesi yönünde hangi    tedbirler alınmıştır? Alınan tedbirleri yeterli buluyor musunuz?

6.         Şanlıurfa'dan 2016 yılı içerisinde kaç abone TÜRK TELEKOM müşteri hizmetlerini     aramıştır? Bunların kaçı internet kesintileri ile ilgilidir? İnternet kesintileri ile ilgili      aramaların kaçı ile ilgili arıza kaydı oluşturulmuştur?

7.         Bir yılı aşkın bir süredir TÜRK TELEKOM müşteri hizmetlerini arayan abonelere           kayıttan "bölgenizde genel bakım çalışması-alt yapı çalışması olduğundan dolayı           internet  bağlantısında sorun yaşayabilirsiniz" denilmektedir. Bakanlığınızca, genel          bakım çalışması için belirlenen makul bir süre mevcut mudur? Bir yılı aşan genel      bakım çalışması süresini nasıl değerlendiriyorsunuz?

8.         Abonelere hizmet alamadıkları sürelerin ücretleri iade ediliyor mu? Ediliyor ise 2016   yılı içerisinde, Şanlıurfa ilinde kaç aboneye ücret iadesi yapılmıştır?

Şanlıurfa Vekilden Bakana Soru Önergesi.
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum