Urfa İHH’dan Dikkat Çekici Eylem!

Gazzeli Çocuklar Öldürülmesin Ve Yetim Bırakılmasın!

1791 kez okundu.
Urfa İHH’dan Dikkat Çekici Eylem! Advert

Şanlıurfa İHH olarak bugün farklı bir eyleme imza attı. Urfa İHH’nın Gazzeli çocukların Siyonistlerce hunharca katledilmesine ölmesine tepki göstermek amacıyla yaptığı çağrı üzerine binlerce yetim çocuk aileleri ile Dergâh Balıklıgöl anfisine akın etti. Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı, Urfa İHH Ortaokul Komisyonu üyesi yetim çocuk Mehmet Felhan’ın Türkçe, yine İHH gönüllüsü Suriyeli yetim çocuk Ömer el Türki’nin de Arapça okudukları basın metinlerinden sonra yetim çocuklar parçalalanarak şehit olmuş Gazzeli çocukların temsili naaşlarını tekbirler eşliğinde omuzlarında taşıdılar.
Programda kısa bir konuşma yapan İHH İl Başkanı Behçet Atila binlerce yetim çocuğumuzun Gazzeli kardeşlerin acılarında yüreklerinde his ederek yaptığı bu eylemi çok değerli buluyoruz. Gazze’de hunharca katledilen çocukların her biri bir cennet kuşu olarak inşallah cennete uçmuşlardır. Dünya’nın bu yaşanan soykırım karşısında ayağa kalkması ve bu orantısız güç savaşını durdurması lazım. İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz, harekete geçin! daha çok çocuğun ölmemesi için ne yapmak gerekiyorsa derhal yapmak lazım, yarın çok geç olabilir. Halkları da meydanlardan inmemeye, siyonizmin haykıra haykıra barbarlığını dünyaya duyurmaya ediyoruz. Eylem halktan büyük beğeni aldı.

Okunan basın açıklamasının tam metni ise aşağıdadır;
İHH Basın Açıklaması
GAZZELİ ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMESİN VE YETİM BIRAKILMASINLAR
29.10.2023 Pazar - Dergah / Halilurrahman /ŞANLIURFA
Kıymetli basın mensubu abiler, ablalar ve ey amcalar! Dayılar! Halalar! Teyzeler! ve siz değerli tüm halkımız; Şanlıurfa'da yaşayan Urfalı ve muhacir yetim çocuklar olarak "Gazzeli Çocuklar Öldürülmesin ve Çocuklar Yetim Bırakılmasın” adıyla Şanlıurfa İHH’nın organize ettiği bu basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz.
Ey büyüklerim! Gazze'de çocuk olmanın zorluğunu ve bedelinin ne olduğunu bugün burada avazımızın çıktığınca yüksek sesle dile getiriyor ve Gazzeli akranlarımızın, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz ve acılarını yürekten paylaşıyoruz.
Dünya Sağlık Örgütü, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 7 bin 28 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yüzde 40'ından fazlasının çocuk olduğunu, 18 bin 482 kişinin yaralandığını, bunların da önemli bir kısmının maalesef akranlarımız olan çocuklardan oluştuğunu belirtiyorlar. Savaş ve işgal maalesef en fazla kadın ve biz çocukları etkiliyor, katledilen kadın ve çocukların yansıra her şeye rağmen hayatta kalan çocuk ve kadınların da psikolojileri bozulmakta ve yüreklerinde kapanmaz yaralar açmaktadır.
Gazze'de çocuk olmak, Siyonistlerin ve destekçilerinin uçak ve bomba sesleri altında ölümü beklemektir. Siyonist İsrail uçaklarının attığı bomba ve füzelerle yıkılın evlerin enkazı altında yükselen çığlıktır, annelerin de bu çığlıklara şahit olmaları ve ölümü beklemekten başka çaresinin olmadığını bilmeleridir.
Gazze'de çocuk olmak; Yaralandığında veya hastalandığında doktora gidememektir, Hastaneye gitse bile hastanede dahi can güvenliğinin olmamasıdır. Doktora ulaşsa bile ilaca ulaşamayacağının farkında olmaktır.
Gazze’de çocuk olmak, Bırakın bir soğuk algınlığı için hastaneye gidip tedavi olmak; bombardımanda bomba ve şarapnel parçaları ile kolu, ayağı koptuğu ve her tarafı yara bere içerisinde olduğu halde acılar ve çaresizlik içerisinde ölüm meleğini beklemektir.
Gazze'de çocuk olmak; eğer şanslı ise annesinin, babasının kucağında kefenlenmeyi beklemektir. Çoğu zaman ise parçalanmış cesedinin bir poşette bir araya getirilmesi demektir.
Gazze’de çocuk olmak; Bu ölüm diyarında parçalanmış cesedinin arkasında ağlayacak, yassını tutacak bir annesinin bile olmamasıdır, çünkü annesi de yarım saat önce paramparça bir şekilde can vermiş olmasıdır.
Gazze'de çocuk olmak, akranları okul bahçelerinde, parklarda ve evlerinin sokaklarında oynarken; bombardımanlarla harap olan şehirlerinde, içinde ders görecekleri bir okul, oyun oynayacakları bir parkları ve içinde dolaşacakları bir sokaklarının olmamasıdır.
Gazze'de çocuk olmak; annesiz, babasız, yetim ve öksüz olmak demektir. Yıkıntılar arasında, parçalanmış bedenleri ve çaresiz bakışlarıyla hepimizi Allah'a şikâyet etmeleri demektir.
Gazze'de çocuk olmak; melun topluluğun bombaları altında ve Müslüman idarecilerin taşlaşmış vicdanları karşısında ölümlerden ölüm beğenmektir.
Bunlardan daha kötüsü ise dünyanın bu barbarlığa zulme ve soykırıma; kör, sağır ve dilsiz kalmalarıdır, insanlığın yerle yeksan olmasıdır. Hatta bazı batılı ülkeler ise daha illeri giderek daha çok çocuk ve kadının ölmesi için Siyonist İsrail terör devletine her türlü yardımı sağlamasıdır. Bunu ifade edecek kelime bulamıyor ve diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem.

Gazze’de çocuklar ve anneleri için güvenli bir yer söyler misiniz?
Evleri mi, sokakları mı, oyun yerleri mi, okulları mı, camileri mi, hastaneleri mi? Hayır hayır maalesef hiçbir yerin güvenli olmadığına parçalanmış çocuk cesetleri ile şahit oluyoruz. Anneler babalar şehit olacak olan çocuklarını tanıyabilmeleri için ellerin avuçlarına, kollarına ayaklarına ve birçok yerine aynı anda isimlerini yazıyorlar. Çocuklarının cesetlerinin parçalarını bir araya getirmek için bunu yapıyorlar. Bu nasıl bir barbarlık ve vahşettir!
Zalim, barbar, acımasız, insanlıktan nasibini almadığı net anlaşılan bebek ve çocuk katili Siyonist İsrailli en şiddetli bir şekilde kınıyor ve avazımızın çıktığı en yüksek sesle lanetliyoruz. Evet, biz çocuklar da kahrolsun İsrail diyoruz.
Bizler Şanlıurfalı ve Şanlıurfa’da ikamet eden yetim çocuklar olarak Gazze'li çocukların acılarını her an yüreğimizde paylaşıyoruz, her vicdan sahibi insanı bu soykırıma ve vahşete dur demeye davet ediyoruz. Özellikle İslam âleminin, ülkelerinin tüm idarecilerini tüm inakları seferber edip bir an önce bu orantısız gücü ve savaşı durdurmaya davet ediyoruz. Yoksa biz de hepinizi Allah’a şikâyet edeceğiz.
Ve ey anneler, babalar, kardeşler! Ne olursunuz Siyonist İsrail mallarını almaktan artık vazgeçin. Onların mallarını boykot edin. Zalime destek olmayın, mazlumun yanında olun.
Çocukların küçücük bedenlerinin kocaman bombalarla parçalanarak ölmediği, güvende olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle bu eylemimize katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

29.10.2023 Pazar - Dergah / Halilurrahman /ŞANLIURFA

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi