Şirket, 2022 yılından itibaren uygun maliyetli, depreme dayanıklı Burkulması Önlenmiş Çapraz (BRB) üretmek için İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak araştırmalara başlamıştır. Şubat 2023'te, ortak araştırma sırasında "Türkiye-Suriye depremi" meydana gelmiştir. Depremin neden olduğu hasara katkıda bulunan faktörlerden birinin, inşaatın uygun bina standartlarına uymaması olduğu öne sürülmüştür. Depremin ardından İstanbul'da yeni bir şube açılmıştır. Bu şube, geliştirilmekte olan burkulması önlenmiş çaprazlar ile birlikte sismik izolasyon, damperler ve sismik cihazlarımızın erken tanıtımını yapmak için açıldı.
20 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen açılış töreninde Başkan ve CEO Suzuki şunları ifade etti:
"Tecrübemizi ve teknolojimizi Türkiye'nin sosyal altyapısının ve binalarının depremden korunmasına yardımcı olmak için kullanmak istiyoruz."
Japonya'nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Takahiko Katsuyoshi ise şunları söyledi:
“Kawakin Core-Tech ürünleri, insan yaşamı ve toplumu koruma konusunda son derece önemli bir rol oynuyor. Kawakin Core-Tech'in işini bu bölgeye genişletmesinden gurur duyuyoruz”. Bu sözlerin ardından, Başkan ve CEO Suzuki, Büyükelçi Katsuyoshi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Profesör Oğuz Cem Çelik ve Şube Müdürü Tolga Önal tarafından kurdele kesme töreni gerçekleştirildi.
Kawakin, teknolojinin ilerlemesi ve yeni uygulama alanlarının geliştirilmesi konusunda hem köprülerde hem de sismik izolasyon gibi diğer alanların geliştirilmesini yorulmadan desteklemektedir. Japonya'nın önde gelen köprü mesnetleri üreticilerinden biri olan Kawakin'in ürünleri, Kuzey ve Güney Bisan Seto Ohashi Köprüsü, Higashi Kobe Ohashi Köprüsü ve Saitama Valiliği Hükümet Binası 2 (sismik güçlendirme) gibi önemli projelerde kullanılıyor. Ayrıca yurtdışında Neak Loeung Köprüsü (Kamboçya), Malun Köprüsü (Myanmar) ve Nhat Tan Köprüsü (Vietnam) gibi projelere cihazlar tedarik edildi. Kawakin, pazarlarını yalnızca Japonya'da değil uluslararası alanda da aktif olarak geliştiriyor.
Hibya Haber Ajansı