Gever'de özel harekat timlerinin halka saldırmasına tepkiler sürüyor

HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi, polisin dün halka küfürler savurarak, saldırmasını kınayarak, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın Yüksekova halkından özür dileyerek, Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını istedi.

1037 kez okundu.
Gever'de özel harekat timlerinin halka saldırmasına tepkiler sürüyor Advert

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, HDP ve Demokratik Toplum Meclisi, dün özel hareket timlerinin Orient İş Merkezi'ne yaptığı baskın sonrası halka küfredip, ilçe merkezini savaş alanına çevirmesini  kınadı. HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi adına DBP ilçe binasında açıklama yapan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, dün yaşanan olayı hatırlatarak, polis ve özel harekat timlerinin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi. Başbakan'ın Yüksekova'ya özel talimatının gerçek anlamda ortaya çıktığını dile getiren Dede, "Görüntülerde de anlaşıldığı gibi ilçe merkezinde ne bir yürüyüş ne de polise karşı bir tepki vardı. Esnafımız ve halkımız günlük çalışmasında iken polisin saldırmasının, halkımızı provoke ederek sokaklara dökme çabasıydı . 2013 yılında savunmasız 3 insanımızı katleden anlayış dün ilçe sokaklarındaydı" diye konuştu.  

 

Polisin tavrının ve tahammülsüzlüğünün, Yüksekova halkının Kobanê direnişine sahip çıkmasına duyduğu öfkeden doğduğunu belirten Dede, "Eğer bu tepki 2 ay boyunca halkımızın demokratik eylemleri ile Kobanê'ye sahip çıkma nedeni ise Kobanê bizim parçamızdır. Yüksekova'dan ayrı düşünülemez. Bu küfürler ve bu hakaretler T.C. Anayasası'nın hangi maddesinde yer almaktadır?" diye sordu. 

 

'Yetkililer görevden alınsın!'

 

Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı olmak üzere yetkililere seslenen Dede, başta Hakkari Valisi, İlçe Kaymakam'ı ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını ve operasyona çıkan tüm polislerin hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi. Dede, "Gever halkı korkak değildir, namusu ve şerefi için canını da malını da feda etmeye hazırdır. Eğer bugün sessizsek Önderliğimizin talimatından dolayı sessiz kalmaktayız. Yaşanan bu süreçte halkımızı provoke etmeye çalışan tüm güçler şunu iyi anlasın ki Önderliğimiz bizim için kırmızı çizgidir. Dün yaşananlara bu kırmızı çizgiden dolayı sessiz kalınmıştır. Gever halkından da sabır ve sükunet talep ediyorum" diye konuştu. 

 

'Başbakan Gever halkından özür dilesin'

 

İlçe Kaymakamı'nın yaşananlardan dolayı yaptığı özür açıklamasını yeterli görmediklerini, talimatın bizzat Başbakan Davutoğlu'ndan verildiğini yineleyen Dede, Başbakan'ın Yüksekova halkından özür dilemesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Dede, son olarak yaşanlarla ilgili ilçede faaliyet yürüten tüm sivil toplum örgütleri ve demokratik örgütlerinin tavır alması gerektiğini söyledi.

 

Öte yandan polisin dünkü tavrına ilişkin ilçe merkezinde bildiri dağıtıldı. Dağıtılan bildirilerde, "Bir vatandaş olarak başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı ve Hakkari Valisi, bu polis müsveddelerinin özelde Yüksekova halkı olmak üzere tüm Kürt halkına etmiş olduğu alçakça küfürlerden dolayı özür dilemesini bekliyoruz" denildi. 

 

(sy/ns/mö)

Gever'de özel harekat timlerinin halka saldırmasına tepkiler sürüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü