31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor.

GENEL MERKEZ VATANDAŞA İNECEK

Siyasi partiler yerel seçimlerde adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürürken aday adayları da siyasi partilerin il başkanlığına veya bulundukları ilçe başkanlıklarına giderek aday adaylığı başvurunda bulunuyor. Özellikle siyasi partiler adaylarını belirlemeden önce anket yoluyla vatandaşın nabzını tutacak.


CHP’DE BAŞVURU ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2024 yerel seçimi için süreç hızlanıyor. Dün yapılan MKYK toplantısında takvim belirlendi. Adaylık başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Aday olmak isteyenlerin bugünden başlayarak 28 Kasım tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Nüfusu 500 bin ve üzerinde olan il ve ilçe belediye başkanlıklarına aday olacaklar 30 bin lira başvuru ücreti yatıracak.


MHP’DE DE SÜREÇ BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi'nde yerel seçimler için hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. 15 Aralık'a kadar sürecek. Belediye başkanı adayı olmak isteyenler doğrudan MHP Genel Merkezi'ne müracaatta bulunacak. İl genel meclisi ile belediye meclisi üyelikleri için başvurular teşkilatlara yapılabilecek.


AK PARTİ’DE ADAY ADAYLIĞI İÇİN SON GÜN!

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu bugün saat 19.00'da sona eriyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım’da temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak. Geçmiş seçimlerin sonuçları ve anketler de aday belirleme sürecinde yol gösterici olacak.

GÖZLER İLÇE BELEDİYELERİ VE BÜYÜKŞEHİRDE

Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak. Geçmiş seçimlerin sonuçları ve anketler de aday belirleme sürecinde yol gösterici olacak. Her ilçe için heyecan sürerken, gözler merkez ilçeler ve Büyükşehir Belediyesine çevrildi.

VATANDAŞIN NABZI TUTULACAK

Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak. Geçmiş seçimlerin sonuçları ve anketler de aday belirleme sürecinde yol gösterici olacak. Yerel yönetimler başkanlığı illerde teşkilatların hazırladığı gözlem raporlarını da değerlendirmeye alacak.

 OY ORANLARI MERCEK ALTINDA

Geçmiş seçimlerde alınan oy oranları da mercek altında. Oyların dağılımına göre bölgelerde farklı kampanyalar yürütülecek. İl başkanları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınacak.