Tutuklanması istemiyle adliyeye sevk edilen isimlir şunlar: Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni), Kadri Gürsel (Yazar – Yayın Danışmanı), Musa Kart (Karikatürist – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Güraz Tekin Öz (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi),  Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Turhan Günay (Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni), Hakan Kara  (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi).

 

Çetinkaya, Engin’e adli kontrol

 

Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakıldı.

 

Can Dündar ve Akın Atalay’a tutuklama talebi

 

Haklarında yakalama kararı bulunan Can Dündar ile Akın Atalay'ın yurt dışında olması, bu nedenle şüphelerinin de kaçma ihtimali bulunmasından dolayı tutuklanmaları yönünde karar verilmesi talep edildi. Savcılık, yurtdışında bulunan Can Dündar ve Akın Atalay hakkında da tutuklanma talebinde bulundu.

K24