Şanlıurfa İHH’dan muhteşem Kudüs Konferansı

Filistin/Gazze halkına destek amacıyla Şanlıurfa İHH tarafından “Kudüs ve Gazze Konferansı gerçekleştirildi. Şanlıurfa Gap Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa halkın ilgisi çok yoğun oldu. Beşbinikiyüz kişilik salon hınca hınç dolunca İHH görevlileri sahaya da sandalyeler kurulup misafirleri ağırlandı. Salon girişinde İHH gönüllü görevlileri tarafından katılımcılara Türkiye ve Filistin bayrakları dağıtıldı. Yaklaşık yedi bin kişinin katılım sağladığı salon program boyunca tekbir sesleri ile inledi. Programa;İlahiyatçı-Yazar Dr. İhsan Şenocak, Filistinli Âlimle

2012 kez okundu.
Şanlıurfa İHH’dan muhteşem Kudüs Konferansı Advert

r Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Yemenli Âlim Abdullah Zindani, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bölgenin önemli kanaat önderlerinden Şeyh İzzeddinUrfevi(Aksan), Şeyh Muhyeddin El Cezeri(Ürper) , Molla Salih Turgut, Suriye Babeski Müftüsü ve İlim Ehli Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Zekeriya el Mesud, çok sayıda âlim, STK başkanları, medrese öğrencileri ve yoğun bir halk kitlesi katıldı.

Suriyeli Abdullah Selame’ninKuran tilaveti ile başlayan Konferansta selamlama konuşması yapan İHH Şanlıurfa Başkanı Behçet Atila,  ‘’bizi kırmayıp davetimize icabet eden Dr.İhsan Şenocak hocamıza, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. NevvafTekruri ve Yemenli alim Abdullah Zindani hocalarımıza teşekkür ederiz.Şanlıurfamıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Programımıza katılım sağlayarak bizleri onurlandıran; şuanda aramızda bulunan bölgenin önemli kanaat önderlerinden Seyda Şeyh İzzeddin Efendi’ye, Şeyh MuhyeddinCezeri’ye, Seyda Molla Salih Turgut’a, Suriye Bab eski Müftüsü ve İlim Ehli Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Zekeriya el Mesud’a, aramızda olup ismini sayamadığım yüzlerce âlimlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın ZeynelabidinBeyazgül’e, Müderrislerimize, Medrese öğrencilerine, STK başkanlarımıza, siz değerli halkımıza, hanımefendilere, beyefendilere, gençlere, çocuklara, Suriyeli muhacirlere, Filistinli ve Iraklı muhacirlere kısacası salonda bulunan ve bulunmayıp gönlü bizimle olan herkese cani gönülden teşekkür ederiz.Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Allahın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.

Programa katkı ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine ayrıca teşekkür ederiz. Programda emeği geçen tüm birimlerimize, personelimize ve tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz. Son iki ayda Urfa’dan Gazze’ye yaklaşık 14 milyon TL yardımda bulunduk. Bu yardımlardan dolayı siz değerli hayırsever halkımıza teşekkür ederiz. Yaptığımız eylemlere ve etkinliklere destek veren herkese, Yaptıkları kermeslerle bize destek veren okullarımıza ve medreselere de ayrıca teşekkür ederiz.

İHH olarak 17 yıldan beridir Gazze’de varız. Sizlerin yardımlarını mazlum Filistin/Gazze halkına ulaştırmak için Allah’ın izni ile var olmaya da devam edeceğiz. Sizlerin desteğine hem de çok daha güçlü bir şekilde ihtiyacımız vardır. Gazze halkınının haklı direnişini selamlıyoruz.

Allahım! Gazze’nin, Filistin’in,Mescidi Aksa’nın, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuştuğu ve kutlamalarını yapacağımız günleri bize nasip et. Özgür Kudüs ve Özgür Aksa’da buluşmak dileği ve duasıyla…

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ZeynelabidinBeyazgül de işgalci siyonist rejimin saldırganlığına dikkat çekti ve Şanlıurfa İHH’nın eylem ve etkinliklerdeki öncü rolünü takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Yemenli âlimAbdullah Zindani ise konuşmasında Gazze halkın imanının sağlamlığına ve direnişe olan desteklerine dikkat çekti.

Ardından sahneye davet edilen Filistin Âlimler Birliği Başkanı NevvafTekruri ise Filistin halkının Müslümanlardan taleplerini anlattı.Müslümanların sesini daha da yükseltmelerinin zaruri olduğunu Dünya geneli başlatılan greve de değinen Tekruri, tüm Müslümanların bu greve uyması gerektiğini söyledi.

İlahiyatçı İhsan Şenocak ise işgalci siyonist rejimin soykırım suçu işlediğini, sivilleri, çocukları ve hastaneleri alenen hedef aldığını ve bunu gizleme ihtiyacı duymadığının altını çizdi.SelahaddiniEyyübi nasıl Kudüsü fethettiyse inşallah yakında Kudüs tekrar fethedilecek. Siyonizmin sonu yakındır. Filistin ve Gazze halkının desteklenmesi zaruridir. Yardımlarınızı artırın ve yardımlarınızı İHH üzerinden bölgeye ulaştırın.dedi.


Misafirlere hediye takdiminin ardından konferans sona erdi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi