Okula gitmeyen oğlum bile bitlendi

Okul önünde toplanan veliler, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sağlık Bakanlığına seslenerek problemin acilen çözülmesini istedi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Fehime Eskiler, Bit ile savaş içerisindeyiz, çocuklarım için her türlü ilaç kullandım. Çocuklarda bit bitiyor okula gidince tekrar bitlenip geri geliyor. Saçlarını defalarca kestim ama fayda vermedi. Okula gitmeyen oğlum bile bitlendi. Müdür ve öğretmenlerinde elinden bir şey gelmiyor. Sağlık Bakanlığı bu skandala el atarak bölgedeki okullarda ilaçlamalar yapmalı. Problemin kökünden çözülmesini ümit ediyorum” dedi.

1506 kez okundu.
Okula gitmeyen oğlum bile bitlendi Advert

Okul önünde toplanan veliler, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sağlık Bakanlığına seslenerek problemin acilen çözülmesini istedi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Fehime Eskiler, Bit ile savaş içerisindeyiz, çocuklarım için her türlü ilaç kullandım. Çocuklarda bit bitiyor okula gidince tekrar bitlenip geri geliyor. Saçlarını defalarca kestim ama fayda vermedi. Okula gitmeyen oğlum bile bitlendi. Müdür ve öğretmenlerinde elinden bir şey gelmiyor.  Sağlık Bakanlığı bu skandala el atarak bölgedeki okullarda ilaçlamalar yapmalı. Problemin kökünden çözülmesini ümit ediyorum” dedi.

Milli Eğitim’e dilekçe

Öğrenci Velisi Habuş Eskiler ise, “ Okul çok berbat. Temizlik sorunları yüzünden çocuklara bit giriyor. Öğretmen ve yetkililere söyledik ama elden pek bir şey gelmediğini söylüyorlar” diye konuştu. Öte yandan Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu idareci ise,  bit probleminden dolayı 26. 10. 2016 tarihinde  Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Sağlık taraması için dilekçe verdiklerini belirttiler.

Uzmanlardan bit uyarısı

Yaşanan durum karşısında görüştüğümüz uzmanlar ise “Bitlenen kişinin başını koyup yattığı yastığın üzerinde görülen siyahlı beyazlı tozlar bitlerin dışkısı ve kaşınan deriden dökülen tozlar olabilir. Koyu renk saçlar arasında bitlerin sirkelerini görmek daha kolaydır. Sirkeleri bulmanın yollarından biri saçları iyice tarayarak lastik bant ve tokayla dörde ayırıp bağlamaktır. Dörde ayırdığınız saçın bir bölümü elinize alarak parmaklarınızla ve sık ve ince dişli bir tarakla tarayın ve saçta ve saç diplerinde sirke olup olmadığını kontrol edin. Sirkeler genellikle, kulakların üst ve arka tarafındaki saçlar ve kahküller arasında bulunurlar. Eczaneden bit öldürücü bir şampuan satın alın. Bitleri öldürmek için kesinlikle gazyağı sinek öldürücü spreyle kullanmayın. Özel şampuanı kullanırken kullanma talimatını dikkatle okuyun. Şampuanı kullandığınız banyonun havalanmasının iyi olması gereklidir” diye uyarıda bulundular.

 
Okula gitmeyen oğlum bile bitlendi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum