Sahte altına dikkat!

Altın fiyatlarının peş peşe rekor kırdığı bu günlerde, altın satmakta güçlük çeken kuyumcular bir de sahte altın tehlikesi ile baş başa kaldı.Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, piyasaya sahte altınların sürülmeye çalışıldığını belirterek, hem kuyumcuları hem de altın alacakları uyardı.

1177 kez okundu.
Sahte altına dikkat! Advert

Altın piyasası son dönemde ciddi bir yükselişe geçti. Fiyatlarının artması ile birlikte cazip bir hale gelen altın konusunda uyarılar da geliyor.Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol ise, sahte altın konusunda uyardı. Demirkol piyasadaki sahte altınların arttığını ve vatandaşların mutlaka dikkatli olması gerektiğini belirtti.

 

Vatandaşımız mağdur oluyor

 

Demirkol, Ruha Ajans’a yaptığı açıklamada, bu konuda kendilerine birçok şikâyet ulaştığını söyledi.Demirkol, “İlimizde son günlerde sahte altın konusunda yoğun alıyoruz.Özellikle Suriye’den getirilen ve Osmalı figürlerinin bulunduğu sahte  altınlar vatandaşlarımıza satılmak isteniyor. Böyle yapılarak bir çok vatandaşımız mağdur oluyor ve maddi anlamda zarar ediyorlar. Halkımızın sahte altınlara daha iyi dikkat etmesi gerekiyor.Ayrıca yatırımcıların mağdur olmaması için kuyumculardan altın alışverişlerini yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

Demirkol, ayrıca dolandırıcıların en çok bilezik ve türev ürünleriyle vatandaşı ve kuyumcuları kandırmaya çalıştığını belirterek, son dönemce sosyal medyada kuyumcuların sahte altın satanları teşhir ettiğini söyledi.

 

 

Sahte altına dikkat!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da