Kemal Pir'in yeğeni: Kobanê'de Kemallerin ruhu savaşıyor

Kobanê direnişini desteklemek amacıyla sınır hattına gelen PKK'nin öncü kadrolarından Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir, "Kobanê'de Kemal Pir'in, Haki Karer'in, Mazlum Doğan'ın ve arkadaşlarının ruhu savaşıyor" dedi ve herkesi Kobanê direnişini anlamak için sınır hattındaki destek eylemlerine çağırdı.

4280 kez okundu.
Kemal Pir'in yeğeni: Kobanê'de Kemallerin ruhu savaşıyor Advert

Kobanê'ye DAİŞ çetelerine karşı YPG ve YPJ'nin tarihi direnişi bugün ikinci ayını geride bırakırken, sınır hattında Kobanê direnişiyle dayanışmak amacıyla destek eylemleri de sürüyor. Daha önce PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ın kız kardeşi Serap Mutlu'nun dahil olduğu sınır hattındaki direniş hattına bu kez de PKK'nin öncü kadrolarından enternasyonalist devrimci Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir dahil oldu. Pir, "Kobanê'de Kemal Pir'in, Haki Karer'in, Mazlum Doğan'ın ve arkadaşlarının ruhu savaşıyor" dedi.

 

Kemal Pir'in kardeşi Mustafa Pir'in oğlu olan Ziya Pir, Almanya'dan sınır hattına gelerek kısa bir süre de olsa direnişe destek olmak istediğini söyledi. Kobanê direnişini başladığında sınır hattında gelmek istediğini fakat gelemediğini belirten Pir, ilk olarak Urfa'da yaralı YPG ve YPJ'liler ile görüştüğünü ardından Suruç'a geçerek hem çadır kentlerdekiKobanêlilerle hem de yardım kampanyalarını yürüten gönüllülerle görüştüğünü belirten Pir, "Buradan döndüğümüzde ihtiyaçlar noktasında nasıl yardımcı olabiliriz diye bilgi aldım gönüllü arkadaşlarla görüştüm. , çadırları dolaştım. Çadır kentteki yaşam koşullarını ve ihtiyaçları görme fırsatı yakaladım. Tabi burayı görünce 'keşke bunların hiç biri yaşanmamış olsaydı' dedim" diye konuştu.

'Kobanê'de Kemal Pir'in ruhu savaşıyor'

HâlâKemal Pir, Haki Karer ve arkadaşlarının ruhunu hala taşıyan binlerin var olduğunu ve mücadele ettiğini vurgulayan Pir, "Kobanê direnişinde Kemal Pirlerin ruhunu taşıyanların azımsanmayacak kadar çok olduğunu gördük.  Orada binlerce kardeşimiz o ruhu taşıyor ve orada savaşıyor. Ve bu ruhu taşıyanlar Kobanê'nin düşmesine izin vermeyecekler. Sınırın bu hattında da mücadele edenleri görüyorum. Bu bize ümit veriyor.Keşke Kobanê'ye geçebilseydim bu ruhu taşıyanlarla tanışma fırsatımı olacaktı. Gidemesem de onlara selam olsun" diye konuştu.

Pir ayrıca herkesi Kobanê'yi anlamak ve direnişe destek olmak amacıyla sınır hattındaki destek eylemlerine katılmaya çağırdı.diha

 

 

 

Kemal Pir'in yeğeni: Kobanê'de Kemallerin ruhu savaşıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum