Gece mevzide savaşiyor gündüz terzihanede

Gece mevzide gündüz ise terzihanede olan Yekta Kobanê, "Bizler, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Gündüz terzihanedeyiz gece de mevzilerde. Bütün Kürt gençlerine ve özellikle de Kobanêli gençlere bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin topraklarımızı birlikte savunalım" dedi.

1526 kez okundu.
Gece mevzide savaşiyor gündüz terzihanede Advert

Kobanê'de direnenler sadece cephede savaşmıyor. Hem cephede hem de cephe gerisinde her işe koşturuyorlar. Halkın ve savaşanların ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinde ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Hem cephede hem de cephe gerisinde sürekli çalışanlardan biri de terzi Yekta Kobanê. Yekta Kobanê, hem YPG/YPJ savaşçılarının hem de halkın kıyafetlerini dikiyor. 

 

Gece mevzide gündüz ise terzihanede olan Yekta Kobanê, "Kobanê'deki savaş başladığı zaman terzihaneyi durdurduk. Ancak bir hafta önce terzihanemizi yeniden açtık. Arkadaşların elbiselere, rextlere(silahlık, fişeklik) ihtiyacını gördük ve yeniden terzihaneyi açmaya karar verdik. Evet, şiddetli bir savaş yaşandı Kobanê'de ama bu Kobanê'nin düştüğü anlamına gelmiyor. Bizler de şimdi bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Gündüz terzihanedeyiz, gece de mevzilerde" diyor.  

 

'Soğuktan koruyacak elbiselerin olması gerekiyor'

 

Sabah saat 9 ile 10 arasında işe başladıklarını belirten Yekta Kobanê, şunları dile getiriyor: "4-5 kişi çalışıyoruz genellikle. Ancak duruma göre sayı artıp azalabiliyor. İhtiyaçlara göre sayımız değişiyor. Burada terzihane tekniği olarak da her şeye ihtiyacımız var diyebiliriz. Daha önce terzihanelerin olduğu birçok yerde patlamalar oldu. İhtiyaçlarımız var. Yani bir düğme bile olsa ona ihtiyacımız var. En çok kumaş bulma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bir de kış geldiği için arkadaşları soğuktan koruyacak elbiselerin olması gerekiyor."

 

'Gelin birlikte başaralım'

 

Kobanê toprağı üzerinde olan herkese ellerinden geldikçe kıyafet noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Yekta Kobanê, Kürt gençlerine şu çağrıda bulunuyor: "Bütün Kürt gençlerine ve özellikle de Kobanêli gençlere bir çağrıda bulunmak istiyorum; Gelin topraklarımızı savunalım. Hani Önderlik diyor ya 'Genç başladık, genç başaracağız', işte siz de gelin birlikte başaralım. Gelin el ele vererek birlikte başaralım." 

 

Gece mevzide savaşiyor gündüz terzihanede
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi