Almanya'da günün öne çıkan haberleri

Almanya'da bugün; Başbakan Olaf Scholz'a desteğin azalması, aşırı sağa karşı protestolar, vatandaşlık yasasında değişiklikler ve binlerce kişinin AfD'ye karşı sokaklara çıkması gibi haber başlıkları öne çıktı.

280 kez okundu.
Almanya'da günün öne çıkan haberleri Advert

Bugün Almanya'da öne çıkar haber bazı haber başlıkları şu şekilde:

"Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'a destek azalıyor: Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'a verilen destek azalmış durumda. Sosyal Demokrat Parti (SPD) içerisinde memnuniyetsizlik artarken, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius'un şansölye olarak görevi devralabileceği konuşuluyor​​.

Almanya'da aşırı sağa karşı protestolar: Almanya'da on binlerce kişi, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) politikacıları ve aşırı sağcı Martin Sellner arasındaki gizli toplantıyı protesto etti. Toplantıda, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya'dan sınır dışı edilmesi planları tartışılmıştı​​.

Almanya vatandaşlık yasasında değişiklikler yapıyor: Almanya, çifte vatandaşlığı kolaylaştırıcı bir yasa tasarısını hayata geçiriyor. Yasa, ırkçı, antisemitik veya insanlık dışı ifadeleri yasaklıyor ve Almanya'nın vatandaşlık yasalarını modernize ediyor​​.

Almanya'da binlerce kişi AfD'ye karşı sokakta: Almanya genelinde binlerce kişi, aşırı sağcı Alternatif für Deutschland (AfD) üyelerinin katıldığı ve milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planlarının tartışıldığı gizli toplantının sızdırılmasını protesto etmek için sokağa çıktı​​."

Hibya Haber Ajansı

Almanya'da günün öne çıkan haberleri
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı