HDK Genel Kurul'unda konuşan Kobanê Halk Meclisi Sözcüsü Ayşe Efendi, Kobanê direnişinde n bilgi verirken "Biz DAİŞ çetelerine ve Erdoğan'a sabrımız kalmadı diyoruz. Biz anneler olarak Arin gibi intihar eylemleri yapmaya hazırız" diye konuştu. 

 

Konuşmasına Arinler ve Kobanê'de mücadele edenler adına salondakileri selamlayan Ayşe Efendi, Kobanê direnişinin 2 ayı geride bıraktığını ve dünyada hayranlık uyandırdığını belirterek, "Biz Rojava Halkı olarak tıpkı 90'lardaki gibi Serok Apo'nun öğrencileri ve militanlarıyız. Onun yoldaşları olarak onun felsefesiyle bu direnişi ortaya koyduk" dedi. Askerlerin sadece sınırlarını koruduğunu dile getiren Efendi, "Biz Rojava halkı olarak hem askeriz, hem diplomatız, hem öğrenciyiz, hem öğretmeniz, hem doktoruz... Biz anneler olarak Arin gibi intihar saldırıları düzenlemeye hazırız. Erdoğan'a diyoruz ki kürt halkının sabrı kalmadı, Kürt kadının sabrı kalmamıştır. DAİŞ'e diyoruz ki, Kürtlerin sabrı kalmadı. Erdoğan'a diyoruz ki elini Kürtlerin kanından çek" diye konuştu. 

 

Miştenur'dan İmralı'ya selam

 

Kobanê direnişine ilişkin müjde vermek istediğini belirterek "Devrim tepesi olan Miştenur elimizdedir, 5 köy elimizdedir. İçeride şehitliğe ulaşmış durumdayız. YPG ve YPJ temizliğe başlamıştır. Ama şu çeteler evleri yakmaya başladı. Kobanê halkımıza yönünüzü Kobanê'ye çevirin diyoruz" diye konuştu. Efendi, bölgedeki bütün halkları selamlayarak, "Nerede olursa olsun elimizi bir birimize uzatalım. Defalarca bunu yaptık. Kobanê direnişi üzerinden Kürt halkının askeri birliği sağlandı bu büyük bir başarıdır. Bu da Kürt halkının rüyasıydı, Seyit Rıza ve yol arkadaşlarının rüyasıydı" ifadelerini kullandı. Efendi konuşmasını, "Biz başardık, baraşırılıyız. Binlerce selam Miştenurdan Ankara'ya Ankara'dan İmralı'ya" diyerek sonlandırdı. Efendi hem konuşmaya başlarken hem de konuşması sonrasında dakikalarca ayakta alkışladı. 

 

diha