Kızıltepe’de Çabalar Sonuç Verdi Termik Santral Kaldırılıyor

Kızıltepe’deki Termik Santral Kaldırılıyor

4434 kez okundu.
Kızıltepe’de Çabalar Sonuç Verdi Termik Santral Kaldırılıyor Advert

Mardin-Kızıltepe’de bulunan termik santral artık buradan kaldırılıyor.

 

Bunun ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar; şunları dile getirdi:

Bizler Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak her zaman nükleer santrallere karşıyız. Termik santrallere karşıyız. Nükleer silahlara karşıyız. Her zaman ve her platform da tepkimizi vermekteyiz.

 

Bu mücadeleyi veren tüm Nükleere ve Termik Santrallere karşı olan kurum kuruluş ve çevreci dostlarımızın arkasındayız destek veriyoruz.  Eylem ve mücadelelerini destekliyoruz…

  Türkiye’nin, Dünyanın neresinde olursa olsun bu uygulamalara karşıyız.  İnsanın yaşamını tehlikeye sokan doğayı kurutan  canlılara zarar veren bu Santralleri istemiyoruz.

 

Temiz doğa oksijeni bize yetecek kadar varken bu temiz hava ve oksijeni zehirletip canlı tüm varlıklara dağıtıyor doğa üzerinde çeşitli vahim sonuçlar insanlar üzerinde  kanser ve buna benzer hastalıklar da çıkıyor .

 

Burada doğada yaşayan canlı varlıklarda nasibini alıyor. Bunu yapanlar hem dini hem vicdani hem ahlaki  olarak doğru değil diye düşünüyorum.

 

Bizim burada  da  Mardin Kızıltepe arasında  bir termik santral var bu termik santrale ilgili durum Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Sayın Ahmet Türk’e de raporu sunmuştuk kendiside gereken yerlere rapor sunacağını bize söyledi her zaman yanınızdayız demişti

 Tüm çevre köy halkı ve muhtarların da katılım ve destekleriyle İlimizin İlçelerimizin STK’ları  ve de Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Sayın M.Şerif Öter in destek ve katılımları ve çabasıyla eylemler yaptık. Basın açıklamaları yaptık gereken yerlere ilgililere yetkililere rapor sunmuştuk.

 

 Bu Termik santralın kalkması bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak yıllardı mücadele verdik katkı sunan emeği geçen her kese saygılarımızı sunuyoruz..

 

Bu gün 16.12.2016 Cuma günü saat 12.30  da bize gelen bir telefon şu an Termik Santralın sökülüp yükleme yapıldığını büyük araç ve vinçlerin orada olduğunu söylediler.

Biz de bunu teyit etmek için oraya gittik güvenlik bizi içeri almadı resim çekilmesi yasak denildi orada bulunan bazı yetkililerle yaptığımız görüşmede Termik Santralın bu gün itibariyle sökülüp tahliye edileceğini söylendi .

Nihayet bu Zehir saçan Termik santralın buradan kalkacağına şahit olduk yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre bu Termik santralın Afrika’ya götürülecek deniliyor.Biz buna da üzüldük netice de oradaki insanlarda bizim gibi.

 

 Dünyanın neresin de olursa olsun insan ve doğa sağlığına zarar veren Termik santrallere karşıyız..

 

 

Kızıltepe’de Çabalar Sonuç Verdi Termik Santral Kaldırılıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum