Kayseri'de patlama

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi kampüsünde saat 08.45'de içinde sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu bir özel halk otobüsünde patlama meydana geldi. TSK, patlamada 13 askerin yaşamını yitiridiğini, 48 askerin de yaralandığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Özel komandolarımızı hedef almışlar" dedi.

1103 kez okundu.
Kayseri'de patlama Advert

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde saat 08.45'de bir özel halk otobüsüne bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıktaki Palas Caddesi’ndeki Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşen saldırının, çarşı iznine çıkan Kayseri Komando Tugayı’na bağlı özel birlikleri taşıyan otobüse yönelik yapıldığı belirtildi. Yaşamını yitiren ve yaralananların olduğu saldırının yapıldığı yere çok sayıda ambulans sevk edildi.

 

Otobüse yönelik saldırının, 71 plakalı Kırıkkale'ye bağlı bir aracın soldan otobüse yanaşmasının ardından meydana geldiği bildirildi. Otobüsdeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

 

Olay yerinde İl Emniyet Müdürü ile birlikte inceleme yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Maalesef şehit ve yaralılarımız var, sayı veremiyoruz. Otobüsün yanında bombalı araç patladı" dedi.

 

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU, 48 ASKER YARALANDI

 

Patlamaya ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama geldi. TSK'nin açıklaması şöyle: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

 

 

KAYNAK: ÖZEL KOMANDOLARIMIZI HEDEF ALMIŞLAR

 

Başbakan’ın programı dolaysıyla Maraş’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bombalı araçla düzenlenen bir saldırı. Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Yaralılar var. Ama şehit var mı, ölü var mı, Başbakanımız buraya intikal ettiğinde belirtecek. İnsanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı, Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri, orayı hedef almışlar" dedi.

 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

 

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

 

ERDOĞAN AKAR'DAN BİLGİ ALDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Genelkurmay Başkanı Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da ilgili bakanlardan bilgi aldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayıp saldırıyla ilgili bilgi aldı, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

YILDIRIM KONYA PROGRAMINI İPTAL ETTİ

 

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'de izne çıkan özel komandoları taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırı nedeniyle Konya programını iptal etti. Yıldırım'ın, Maraş programının ardından, Kayseri'ye gidebileceği belirtiliyor.

 

GÜL'DEN AÇIKLAMA

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bombalı saldırının ardından Kayseri'ye gidiyor. Gül'ün patlamanın gerçekleştiği yere giderek yetkililerden bilgi alacağı, ardın da yaralıların tedavi gördüğü hastanelere ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Gül, Twitter hesabından "Huzur kentimiz Kayseri'de askerlerimize karşı bu terör saldırısını yapanlara lanet olsun. Devletimiz ve aziz milletimiz asla teröre boyun eğmeyecektir. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Acımız derin" açıklamasını yaptı.

 

SOYLU VE IŞIK KAYSERİ'YE GİDİYOR

 

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte bugün Maraş'ta programı olan İşişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Kayseri'ye gidiyor.

 

2012 YILINDA PINARBAŞI'NDA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

 

Kayseri'de 2012 yılında da Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlenmişti; resmi açıklamalara göre, 2'si saldırgan, 1'i polis, 1'i sivil olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak:dihaber.org

 

 

 

Kayseri'de patlama
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum