Son günlerde artış gösteren dolar fiyatları Şanlıurfa’da kömürcü esnafını da etkiledi. Başkan Hadi Öge, “Milli kaynağımız olan yerli kömürün Urfa’da serbest edilmesini istiyoruz” dedi.

Piyasalarda doların rekor kırdığı günleri geride bıraktık. Doların, 3,17 gibi bir değere ulaşması Şanlıurfa esnafını da olumsuz etkiledi. Kömürcü Esnafı da  dolar artışından olumsuz etkilenenler arasında…Maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı büyük zarara uğradıklarını ifade eden kömürcü esnafı, aynı zamanda vatandaşlarında alım gücünün düştüğünü vurguladı. Dolar ve döviz kurlarının tüm piyasayı zor duruma soktuğunu dile getiren esnaf, ayakta durmakta güçlük çektiklerini aktardı.

Ucuz kömür alırsak ucuz satarız

Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadi Öge, Ruha Ajans’a yaptığı açıklamada, “Bu yıl odun fiyatlarımızda değişiklik yok.Sadece akaryakıta gelen zamlar nedeniyle nakliyeci fiyatlarında cüzi bir artış oldu.Yalnız bizim en büyük sıkıntımız dolardaki artış.Çünkü bizim kömürlerimiz dışarıdan geliyor.Kömür’de dolarla endeksli olduğu için sıkıntı yaşıyoruz.Bundan bir ay önce 25 kiloluk bir kömür torbası 12 lira iken şimdi 18 liraya yükseldi.Bu fahiş  artış ile bizim vatandaşımıza yansıyor.Urfa’da zengin insanlar değil fakir fukara kömür yakıyor .Bizim yetkililerden bu konuda tek isteğimiz milli kaynağımız olan yerli kömürün Urfa’da serbest edilmesi. Valimiz’den Çevre Bakanlığından bu konuda talebimiz var.Ucuz kömür alırsak,ucuz satarız.Pahalı alırsak dolayısıyla pahalı bir şekilde satmak zorunda kalırız” dedi.

Maydanoz gibi odun ve kömür satılıyor

Urfa’da kaçak odun ve kömür satan insanların olduğunu belirten Başkan Hadi Öge, şöyle konuştu: “ Örneğin çevre ilere giden bir kamyoncu dönüşte 20 ton odun yükleyip Urfa’ya getiriyor ve burada fırınlara satıyor.Bazen de evlere maydanoz gibi satıyor.Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir  meclis kararı çıkardı.İlçe belediyelerimizin de bu konuda hassas olmasını istiyoruz.”

 

 ŞANLIURFA (RUHA AJANS)